Sprudlende bygdekrim

Fartsfylt krimkomedie fra det lovløse Bygde-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kurt Hanssen

kurhanss@online.no BOK: Stort sett skriver Bjørn Ingvaldsen barne- og ungdomsbøker, men innimellom skeier han ut med kriminalromaner, hvorav «Ungkarsfestivalen» er den tredje. Og jeg tror neppe du finner en morsommere eller mer sprudlende bok å gå løs på denne høsten.

Svarte penger

Det fiktive øysamfunnet Hogna ligger ute i havgapet i nærheten av Haugesund og Karmøy, og bokas navnløse hovedperson ser det som en ren straff å havne der. Men blir man forflyttet til en ussel liten bankfilial etter å ha forført banksjefens kone, så får man heller finne seg i det. Uansett blir oppholdet mer opplevelsesrikt enn noen kunne forestilt seg på forhånd.

Det skyldes først og fremst de initiativ- og idérike gründerne Magnus og Lasse, som utnytter enhver mulighet til å tjene svarte penger. De er fulle av gammel gjeld, begge to, så da er det greit å alliere seg med den nye bankbestyreren, særlig når man har noe på vedkommende. Og, som de to luringene sier så betryggende, «vi hjelper deg, og du hjelper oss».

Ny giv

Det store prosjektet de samarbeider om i boka, er en ungkarsfestival som skal sørge for ny giv i det vesle øysamfunnet. Og de har ikke akkurat tenkt å finansiere herligheten med midler fra Innovasjon Norge, de satser heller på ulovlige automater, salg av smuglersprit og annen tvilsom næringsvirksomhet. Men det roter seg til for dem hele tida, så det ene forsøket avløses av et som er enda verre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer