Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sprudlende nordisk diktsamling

«Et overskudd av en utgivelse.»

BOK: Ti nordiske diktere presenteres side om side med ti forskjellige illustratører. «Det har komme ein komet» freser sitt unge publikum i møte med festfølelse, fantasioverskudd og hele fargepaletten. Boka er en virkelig sanseåpner mot diktets muligheter og språkets univers.

Spretter omkring

Svenske Lotta Olsson Anderberg spretter omkring med rim og morsomme poenger. Danske Hanne Kvist bruker ordene til å fabulere over fenomener. Finske Hannele Huovi har en myk, lyrisk stemme. Alexandur Kristiansen fra Færøyene melder om været - blant annet. Finn Øglænd og Eva Jensen er alvorlige norske representanter, Jensen vendt mot naturen, Øglænd mot menneskene. Noen dikt er satt opp på originalspråket ved siden av Arnt Birkedals overbevisende oversettelser.

Bli ikke overrasket om seksåringen plutselig går rundt og sier «Fífill minn» etter islandske Thórarinn Eldjarns Løvetann på enga.

Spiller på lag

At også illustrasjonene er varierte, morsomme og spiller på lag med ordene, bidrar til å gjøre dette til et gjennomarbeidet og kraftfullt poesiverk for barn. Gøy at dikt for barn blir gjort så stilig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media