Sprudlende underholdning fra Bærums bakside

Lars Lenth kan mer enn å fortelle fiskeskrøner.

RÅTTENT: Noe er pill råttent i Bærum kommune. Det er premisset for Lars Lenths andre roman. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
RÅTTENT: Noe er pill råttent i Bærum kommune. Det er premisset for Lars Lenths andre roman. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det har stort sett pleid å dreie seg om fisking der Lars Lenth dukker opp. Han har tidligere skrevet flere bøker om fluefiske, og debuterte skjønnlitterært i 2007 med «Den samme elva» - en fluefiskeroman. Det er derfor ikke overraskende at hans nye roman begynner med en mann som skal ut og dorge etter sjøørret utenfor Fornebulandet.

Men istedenfor ørret drar Trond Bast i land øret til en polsk fremmedarbeider, som står på fem meters dyp med leca-blokker på føttene.

Hendelsen rister liv i den resignerte advokatfullmektigen Leo Vangen, en tidligere stjernestudent som har trukket seg tilbake til familieboligen for å drikke øl, filosofere og lytte til Joy Division. Likfunnet gjør det dessuten glovarmt under føttene til Terje Klavenes, en iskald, Ibsen-siterende forretningsmann som misbruker østeuropeiske arbeidere gjennom jobben og filippinske au pair-jenter privat.

Bærums skyggeside Det blir et kappløp om hvem som først kan få satt den andre ut av spill. Jakten tar leserne med gjennom alle skyggesjatteringer av Bærum kommune.

Historien har utgangspunkt i den storstilte utbyggingen av leiligheter på gamle Fornebu flyplass. I boka er hele prosjektet gjennomkorrupt og muliggjort ved grov utnyttelse av arbeidskraft, mens prosjektlederne går over lik for å unngå at noen stikker kjepper i hjulene deres. Kjente fenomener, men som satire ville boka vært tam og forutsigbar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer