spRudlende!

Espen Rud har vært jazzmusiker i over tredve år. Med supergruppa Rudlende har han håva inn superlativer og en spellemann. I kveld trommer han på Blå.

Rudlende ga ut plata med samme navn i 1998. De spiller akustisk, moderne jazz og trekker tråder fra standardmateriell. Vigleik Storaas trakterer pianoet, noe han ellers er kjent for å gjøre i sin egen prisbelønte trio. Tore Brunborg hadde en storhetsperiode med bandet Masqualero, og fortsatte den på egen hånd blant annet med en rekke bestillingsverk. I Rudlende spiller han sopran- og tenorsaksofon. Alt-mulig-saksofonisten Nils Jansen, et navn kjennerne smaker på med velbehag, har vært med på den norske jazz-scenen i mange år. Bassist Terje Gewelt har over førti plateutgivelser bak seg, blant annet med det amerikanske fusionbandet Full Circle. Han driver også et eget plateselskap som heter Resonant Music. Det yngste medlemmet i Rudlende er Frode Nymo, altsaksofon, kjent fra kometgruppa Urban Connection.

Drømmelaget av et orkester er det eneste av sitt slag i Norge. Det er helt sikkert konserten også.

Etter Rudlende, cirka 23.00, kommer Blåkkparty på scenen. De er nok ivrige etter å vise seg for publikum siden de vant DJ-krigen mot Moosejuus. En knepen seier var det riktignok, fordi Moosejuus stilte med halvt lag. Blå lover omkamp etter jul. Mens du venter kan du få med deg Blåkkpartys funk, soul og rare-grooves-greier.