Sprudler før stormen

Ifølge venninnene har Maria Haukaas Storeng spist grus og svettet blod i flere år. Nå håper Idol-finalisten at hun har startet klatringa mot en karriere som artist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dersom jeg slår gjennom nå, kan ingen si at jeg har kommet billig til det. Jeg har virkelig jobbet, sier Maria.

Vi møter 24-åringen på Tullins Cafe i Oslo. Ennå er det et drøyt døgn til hun skal stå på scenen og synge Donna Summers monsterhit «Hot Stuff».

Maria sladrer med venninnene Ellen Dybvik og Belinda Braza, som begge er dansere og kolleger fra den nylig avsluttede oppsetningen «Fame».

Ennå har ikke nervøsiteten tatt Maria.

Liker Margaret

- Men bare vent til i morgen. Fredagene er en tragedie, betror hun.

- Ikke bare er jeg nervøs hele dagen. Men når jeg endelig har stått på scenen i lykkerus, så vet jeg at én av oss må ut. Det føles som et nært dødsfall hver gang en ny forsvinner. Vi er blitt så sammensveiset, sier den nordligste blant åtte gjenværende Idol-finalister.

Maria vet likevel av erfaring hvor forgjengelige slike vennskapsbånd er:

- Som artist opplever jeg mange tette, men kortvarige vennskap. Jeg vet jo innerst inne at det er vanskelig å pleie disse vennskapene. Plutselig er man, hver for seg, i nye produksjoner med nye folk. Men noen få tar man jo med seg videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer