Sputnik vrakes av bensinstasjonene

BAMBLE (Dagbladet): Norges mestselgende artist gjennom tidene, Knut Sputnik Storbukås (58), selger 90 prosent av platene sine på bensinstasjoner. Men for flere av bensinstasjonkjedene er ikke Sputnik lenger fin nok.

De frykter det kan skade deres image å omsette folkedypets kjæreste artist.

Når Sputnik nå gjør comeback, er det sammen med suksessprodusenten Terje Welle Busk. Sammen har de solgt over en million plater og kassetter.

Utestenges

Nå er hans ellevte plate klar.

- Dersom det virkelig viser seg å stemme at enkelte artister som Vikingarna, Ole Ivars, Sputnik og Ronald skal utelukkes i vareutvalget fordi de er i utakt med stasjonenes image, så er dette rein apartheidpolitikk. Jeg har fått høre at Sputnik ikke lenger er ønsket ved flere av bensinstasjonskjedene. Men jeg nekter å tro at det til sjuende og sist kan være sant, sier Terje Welle Busk.

Etter det Dagbladet kjenner til har blant annet Shell Select vegret seg for å ta inn artisten fra Drangedal i sine hyller. Flere andre kjeder har uttrykt samme skepsis.

For fine

I Shell Select får Dagbladet bekreftet at problematikken har vært oppe. De nevnte artister tolkes som litt i utakt med samfunnsutviklingen for øvrig.

- Vi har begrenset plass i hyllene. Vi må ta utgangspunkt i det som selger, og vi tror ikke at folk vil ha dette i samme grad som før. Vi tror ikke at denne musikken har den samme gjennomslagskraften den hadde for ti år siden. Hadde vi trodd det, ville vi ha tatt den inn som tidligere, sier produktsjef Hilde Johnsen Tømte til Dagbladet.

Artisten selv rister på hodet, men tar seg ikke nær av at noen bensinstasjoner nå synes å ha blitt for «fine». Snart blir trolig stasjonene for fine til å selge bensin også, mener lastebilsjåføren - i alle fall på «Jerry-kanner».

- Denne plata er svært bra. Jeg har allerede begynt å spille den mye sjøl, og jeg er sikker på at folket vil kjøpe den om jeg så skal selge plata for hånd, lover Sputnik med et smil.

<B>GIR BLANKE:</B> Sputnik (til høyre) gjør comeback med Terje Welle Busk som mener at det er rein apartheidpolitikk dersom det stemmer at Sputnik boikottes.