Netflix:

«Squid Game» verdt 7,5 milliarder

Amerikanske Bloomberg har fått en unik innsikt i hvordan strømmegiganten måler seertall.

SNAKKIS: Akkurat nå er det én serie alle snakker om; «Squid Game». Serien troner på toppen over den mest strømmede serien i verden, og det er ikke uten grunn. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer
Publisert

Ifølge tall amerikanske Bloomberg har fått innsyn i, vurderer Netflix at «Squid Game» kommer til å gjøre strømmegiganten nesten 900 millioner dollar rikere.

Det tilsvarer over 7,5 milliarder norske kroner.

Billig serie

Den populære, koreanske serien har dratt inn påfallende høye seertall på et beskjedent budsjett. Sammenlagt kostet serien 21,4 millioner dollar å produsere, rundt 180 millioner norske kroner. I gjennomsnitt kostet hver episode omtrent 2,4 millioner dollar, altså 20 millioner norske kroner.

Hele serien skal ha kostet mindre å lage enn den siste Dave Chapelle-spesialen, eller bare et par episoder av «The Crown».

- Perfekt eksempel

Markedsanalytikere som tidligere har vært kritiske til Netflix, er nå også overbevist om hvordan serien vil fortsette å øke strømmetjenestens aksjer.

Etter «Squid Game» ble sluppet har Netflix-aksjen steget med 7 prosent, og selskapet er nå verdt 280 milliarder dollar.

Michael Pachter, en av Wall Streets mest prominente Netflix-kritikere, som tidligere har ment aksjen vil underprestere, spår nå en lys framtid for selskapet.

- Vi tror Netflix har funnet en solid og lønnsom strategi med deres innsats for å internasjonalisere innholdet deres, med «Squid Game» som et perfekt eksempel, skrev Pachter i en rapport 15. oktober.

HØYE SEERTALL: Den koreanske Netflix-serien «Squid Game» har tatt verden med storm. Foto: Netfilx.
HØYE SEERTALL: Den koreanske Netflix-serien «Squid Game» har tatt verden med storm. Foto: Netfilx. Vis mer

Hemmelige tall

Å gjette nøyaktig hvor bra en Netflix-serie går har blitt en gjettelek blant Hollywood-aktører, skriver Bloomberg. Selskapet er diskrete om hvordan de måler seertall. Det er vanlig at selv innholdsprodusentene ikke får innsyn i detaljene av hvordan deres egne filmer og serier gjør det på markedet.

Bloomberg mener dokumentet de har fått innsyn i viser hvordan Netflix måler seertallene sine bedre enn noe de har sett før. En advokat skal i et brev ha bedt Netflix om ikke å avsløre tallene i dokumentet, og sagt at Netflix går langt i å beskytte dem fra å bli avslørt.

Suksessrik

Den koreanske serien ligger an til å bli Netflix' mest sette noensinne, en topplassering holdt av «Bridgerton». I Norge har den allerede ligget på topp i flere uker.

Da BBC spurte serieskaperen Hwang Dong-hyuk om hvorfor han tror serien har blitt så populær, fortalte han at han tror barnelekene gjør serien ekstra attraktiv.

- Folk blir tiltrukket av ironien av at håpløse voksne risikerer deres liv for å vinne en barnelek, sa Hwang Dong-hyuk til BBC.

Seeren kan også kjenne seg igjen i allegorien for det konkurransedrevne samfunnet, og lidelsen og utenforskapen det fører med seg.

- Til tross for hardt arbeid er det rett og slett ikke mulig for alle å få plass på toppuniversiteter eller kapre gode jobber, skrev BBCs journalist William Lee om serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer