St. Bob på Nidarosdomen

Nidarosdomen kan skryte på seg å være beskyttet av engelen Bob Dylan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå innrømmer billedkunstner Kristofer Leirdal at han brukte ansiktet til Bob Dylan da han sent på sekstitallet utformet skulpturen av engelen St. Mikael. Statuen har skuet over Trondheim der den har stått på toppen av nordre vestfronttårn siden 1969

- Jo, det er sant at jeg i sin tid skjelte til Bob Dylan og hans ansiktstrekk da jeg laget St. Mikael, innrømmer han til Adresseavisa.

Lenge verserte det et rykte om likheten mellom engelen og den kjente visesangeren, men Leirdal har aldri kommentert disse ryktene. Først nå, 32 år etter at statuen ble satt opp, forteller den 85-år gamle kunstneren sannheten om erkeengelen St. Mikael.

Sympatiserte med Dylan

Leirdal forteller videre at han så Dylan som en representant for den amerikanske motstanden mot Vietnam-krigen. Han er også betatt av tekstene til Dylan, og trekker spesielt fram klassikeren «Blowin' in the wind».

- Han fremsto jo med stor dikteriske kvaliteter, og jeg syntes det passet bra med en stor poet på toppen av tårnet, sier han.

Selv vil kunstneren ha minst mulig oppstyr rundt avsløringen. Han er nemlig bekymret for hvordan kirkens folk kommer til å reagere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer