St. Thomas etter skandalekonserter:

KRISTIANSAND (Dagbladet): St. Thomas har skapt skandaleoverskrifter i lokalpressen under sin pågående norgesturné. - Jeg har ikke vært full. Jeg har manglet de antidepressive medisinene mine, sier han til Dagbladet.

I går dukket St. Thomas (25) overraskende opp i Kristiansand under første dag av Bylarm, etter at en planlagt konsert i Egersund ble avlyst. Han føler behov for å snakke ut om sine problemer etter den siste ukas serie av uheldige turné- og konsertepisoder. I tillegg til at bassist Fredrik Rosland har sagt takk for seg underveis, har motorhavari med turnébussen og manglende utstyr og bagasje vært blant ingrediensene.

- Jeg vil at publikummet mitt skal vite at jeg sliter med depresjoner. Jeg trenger et snilt publikum som forstår meg, sier Thomas Hansen til Dagbladet.

Slakt for fyll

Rapportene fra lokalavisene etter konsertene i Volda og Stavanger har ikke vært nådige mot artisten som skal stå på scenen i Royal Albert Hall i London 7. mai. Fyllebeskyldningene har haglet, og det hele toppet seg med at St. Thomas ble regelrett slaktet av Stavanger Aftenblad etter opptredenen i oljebyen på onsdag, hvor han gjennomførte hele konserten bakerst på scenen med ryggen mot publikum.

- Jeg har ikke vært full, men syk. På grunn av at vi måtte bytte turnébuss, har jeg vært uten de antidepressive medisinene mine i fire dager. Det har ikke vært godt, sier mannen bak albumene «Mysterious Walks» og «I'm Coming Home» til Dagbladet.

Dårlig selvtillit

25-åringen fra Furuset sier at han har gått til behandling for problemene sine, men at suksessen det siste året - med hiten «Cornerman», kontrakt med plateselskapet City Slang og mye oppmerksomhet fra utenlandske medier - har gjort at han har følt seg bedre.

- Det å stå på scenen og få god respons har hjulpet meg mye. Jeg sliter med dårlig selvtillit, og jeg er dårlig på å takle skuffelse. For eksempel tåler jeg ikke å få dårlige kritikker, sier han.

- Vil du be publikum om unnskyldning?

- Jeg vil gjerne beklage overfor arrangørene av konserten i Stavanger. Det var trist for publikum at det ble en veldig innadvendt konsert.