St. Thomas på celeber grunn

St. Thomas følger i fotspora til Wenche Foss og Bendik Hofseth. Nå skal lofi-rockeren opptre i Royal Albert Hall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

St. Thomas entrer den berømte scenen 7. mai sammen med Lambchop og Vic Chestnut. Opptredenen ble klar etter at St. Thomas varmet opp for Lambchops frontmann Kurt Wagner i Stockholm sist søndag. Dagen etter ringte Wagner:

- We have to talk.

På hotellrommet til lammekotelettsjefen ble St. Thomas tilbudt oppvarmerjobben når Lambchop drar på turne. Bandet skal ut på europaveien i forbindelse med sitt nye album «Is a Woman», som slippes i februar.

- Thomas sier høflig ja, at det vil være en stor ære å spille med Lambchop. Når vi litt senere går ut av hotellet, skjønner vi hva som har skjedd og begynner å skrike av glede. Dette er stort, skriver Claes Olsen i en pressemelding. Han er sjef for klubben So What! i Oslo og plateselskapet til St. Thomas, Racing Junior.

Europaturne

Oppvarmerjobben kommer i tillegg til St. Thomas\' planlagte europaturne. Tilsammen blir det over 70 spillejobber på kryss og tvers av verdensdelen de nærmeste månedene. Turnestart er 22. februar i Manchester og rundturen slutter i Athen den 18. mai.Ikke verst for en 25-åring som satt hjemme og snekret melodier og sendte det hele ut vindskeivt og lofi-skranglete.

Det siste albumet «I\'m Coming Home» har solgt småpent her hjemme, og i fjor landet han en prestisjefylt kontrakt med labelen City Slang. Selskapet tilhører den ypperste kredibilitetseliten i rockeverdenen. De har tidligere fostret opp artister som Built To Spill, Yo La Tengo og Calexico.

Norge

I forbindelse med Europaturneen besøker St. Thomas også hjemlandet. Her er lista:

01.03. Oslo, Rockefeller, med Hello Goodbye

02.03. Trondheim - Storsalen, samfunnet med Hello Goodbye

03.03. Tba

04.03. Songdal, Meieriet

05.03. Bergen, UKA

06.03. Stavanger, Folken

07.03. Egersund, Kick

08.03. Farsund, Pakkhuset

09.03. Notodden, Paviljongen

10.03. Skien, Kick

Hva som skjer ellers i utelivsnorge finner du på Dagbladet.no/manual

<B>UT PÅ TUR:</B> St.Thomas tar med gitaren og legger ut på turne. 7. mai entrer han Royal Albert Hall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer