Söta Bob

Bob Hund spiller sær, svensk rock med skånsk vokal. Det norske publikummet digger musikken så mye at til og med ekstrakonserten er utsolgt.

Bob Hund er oppkalt etter en stadig snublende og trist tegneserie-hund. De begynte karrieren i 1991 og to år seinere kom debutplata «Bob Hund». Så kom oppfølgeren «Bob Hund». Og den tredje plata med bilde av designeren Martin Kann på omslaget og tittelen «Omslag: Martin Kann».

Antiheltene i Bob Hund er rare. Og veldig sjarmerende. En sang fra plata som kom i 1998, «Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!!», heter «Tralala lilla molntuss, kom hit skall du få en puss», en annen fra den andre «Bob Hund» plata heter «Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem; men det gör jag, tror jag».

Den siste plata, «Stenåldern Kan Börja», inneholder singelen «Skall Du Hänga Med? Nä!». Den byr på pur energi-rock på svenska. «Bob Hund er tilbake i knallform», skrev anmelder Anders Grønneberg om dette albumet.

Bandet begynte karrieren sin med å ta alle spillejobbene de kom over, og det var mye takket være ryktet som godt live-band de slo igjennom. Særlig vokalist Thomas Öberg gir alt på scenen. Bob Hund blander primalrock, politikk, gitarstøy og elektronikk til en herlig, særegen miks.

Medlemmene i bandet har også starta det engelskspråklige Bergman Rock, som først het International Bob. Fansen venter spent på utgivelse.

En live-opplevelse med det svenske kultbandet er som en vitamininnsprøyting, så hvis du sitter på billetter til dagens ekstrakonsert kan du glede deg stort!

Les mer på Bob Hunds hjemmeside.