Stå på, Giske

Den nye regjeringen framviste på sin første lørdag god tv-timing. Ellen Horn, kulturministeren, var opplagt gjest hos Dan Børge Akerø i «Den store klassefesten» på NRK1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Horn fikk demonstrert at hun er en pågående fekter når det trengs.

Den nye kirke-, utdannings- og forskningsministeren Trond Giskes klare homo-melding til kirken på NRKRadio lørdag morgen, var på plass i bakhodet klokka 21.20. Dokumentaren «BE - Skitne, syndige meg» på TV2 handlet om Bjørn Erik som var kristen, innså at han var homofil - og ikke orket å leve med det.

Vondt

Valgerd: «Jeg godtar ikke at de homofile skal få leve ut følelsene sine.» Rommet hans. Bildene fra russetida. En pen gutt. Ordene i dagboka om André som han var forelsket i. Detaljene. Så ung. Så jævlig. Så provoserende.

Kryssklipp til den såpeglatte pastoren, Jan-Aage Torp: «Gud avskyr homoseksualitet.» De homofile må hjelpes inn på den smale vei. Kryssklipp til Nils Jøran Riedl, homofil prest, og kjæresten hans. Klipp fra menneskeforakten. Klipp til kjærligheten.

Konfirmasjonsbildet. Bjørn Erik kalte seg selv skitten og syndig. Klipp til Bjørn Eriks prest, denne Hauge, som i klartekst sa: - Jeg respekterer deg, men jeg aksepterer deg ikke.

Anders Gåsland som gikk. Og Kjell Magne Bondevik:...«fasthet i standpunkt»...«mot homofil praksis».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer