Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Staalesen til Bergens-scenen

Gunnar Staalesens romantrilogi om Bergen på 1900-tallet blir teater.

Dermed får Morten Borgersen, påtroppende teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen, oppfylt en drøm som han avslørte overfor Bergens Tidende i april i år: Å innta sjefsstolen høsten 2001 med premiere på teaterversjonen av Staalesens bøker.

- Gunnar Staalesen og dramaturgene Bodil Kvamme og Terje Lindberg sitter nå på hvert sitt feriested og holder på med synopsisarbeid, sier Borgersen.

- Jeg tror dette kan bli vellykket sett både med bergenske og norske øyne. Tross alt er det viktig norgeshistorie dette handler om, forteller han videre til Bergens Tidende.

Bøkene som skal dramatiseres, er «1900. Morgenrød», «1950. High Noon» og «1999. Aftensang», som kommer i slutten av september. Bøkene utgjør en krønike som utspiller seg i Bergen og strekker seg over hele forrige århundre.

Staalesen har selv vært med på å tilpasse et litterært verk til scenen. I 1992 satte han opp de to helaftens forestillingene «Arven» og «Avkom» på Den Nationale Scene etter Amalie Skrams romaner om «Hellemyrsfolket».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media