Stabburet raser mot Bye og Rønnings Grandiosa-parodi

- Dette er mobbing av det norske folk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg regner med at det ikke er meningen å få oss i Stabburet til å le. Dette er som om noen mobber kameraten din. Det synes ikke vi er greit, Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Stabburet, til nettstedet Kampanje

- Mobbing - Dette er mobbing av våre flere hundre ansatte som daglig står på for å lage nordmenns favorittpizza. Det er også mobbing av det norske folk, fortsetter han.
 
Stokken er sint etter å ha sett humor-duoen Anders Bye og Jon Niklas Rønnings parodi på hitlåten «Respekt for Grandiosa».
 
I musikkvideoen «En ærlig Grandiosa-låt», som ble vist i duoens nye humorprogram «Bye & Rønning» på NRK forrige helg, sparer de ikke på kruttet når Norges mest kjøpte pizza beskrives.

«Forjævlig» «Du kan ete den med plasten på, det smaker det samma / altså helt forjævlig», og «Vi snakker ferdigpizza / vi snakker mat helt uten energi» er blant tekstlinjene i videoen.

«Bye & Rønning» hadde premiere på lørdag, og ble sett av hele 615 000 nordmenn. Det ble dermed et av de mest sette programmene på tv i forrige uke, med en markedsandel på 36,1 prosent.

- Vi er glad i Grandiosa De to hovedpersonene er selv overrasket over Stabburrets reaksjon på sketsjen om frossenpizzaen Grandiosa

- Dette er jo - i likhet med resten av programmet- en humoristisk parodi på noe nordmenn har et sterkt forhold til. Vi har så langt fått en drøss med positive tilbakemeldinger fra seerne på denne sketsjen, så Stabburet undervurderer nok sine egne kunder dersom de tror at folk flest ikke ser humoren i dette. Vi er jo selv glad i Grandiosa og plukker ikke en gang av paprikaen!, skriver Anders Bye og Jon Niklas Rønning i en SMS til Dagbladet.

Stabburet er derimot ikke enige i det.

- Ernæringsmessig god Kommunikasjonsdirektør Stokken reagerer spesielt på at videoen fremsetter en rekke påstander om at Pizzaen har svært negativ helseeffekt og er like vanedannende som alkohol og narkotika.

- Vi jobber hele tiden med at Grandiosa skal være ernæringsmessig god. Vi jobber for eksempel med å redusere saltinnhold og mettet fett, og Grandiosa er blitt kåret til best i flere uavhengige tester foretatt av ernæringsfysiologer, sier han til Kampanje.

-Må ha romslighet Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, sier til Kampanje at man må ha litt romslighet når det kommer til det å bli parodiert.

-Jeg tror det er lurt å skille mellom «Brennpunkt» og «Bye & Rønning». Ingen tar det som fremføres i en sketsj bokstavelig. Det er sannsynlig at Grandiosa ikke er det sunneste man kan få i seg, men etterretteligheten i en sketsj skal man ta med en klype salt.

- Sunn pizza: - Vi jobber for at Grandiose skal være ernæringsmessig god, sier Stabburet. Foto: Skjermdump / NRK
- Sunn pizza: - Vi jobber for at Grandiose skal være ernæringsmessig god, sier Stabburet. Foto: Skjermdump / NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer