Stabilt høytrykk

SANDEFJORD (Dagbladet): Ingen grunn lenger til å klage på været, Hilde Lyrån og Brede Bøe gjør noe med det. «Utplassert på tiltak» sørger de sammen for at ABC-teatrets mini-revy tar skyhøyde for knallsommer i Sandefjord.

Og for nå å bli i det blide bildet: Det går minst ti såkalte «værdamer» på én Hilde Lyrån når hun slår til med sine klare meldinger. Lyrån er kveldens store, gledelige overraskelse. Etter en rekke revyer både på ABC og Chat Noir slipper hun løs det store høytrykket her på egen hånd (med eller uten Brede Bøe i bånd), hun har trøkk, hun kan synge - ja, hun kan til og med danse, og hun kan ta en tekst på strak arm, leke med den og oss som hun vil, til hun setter den rett i mål.

Med G-streng

Presist og elegant, vilt kontant i kommentarene og samtidig med herlig, desperat fantasi. Hør henne fortelle om «Drømmemannen», om å være kvinne i tiden eller en forhutlet og oversett frøken Larsen - og så selve marerittet: Å prøve bikini med G-streng («G for gange!») på utstilling i butikken med vinterblå appelsinhud. Da ler alle kvinner i salen sånn at deres sidemenn får nervøse rykninger.

Lekelysten

Men makker Brede Bøe er minst like lekelysten. Ikke bare har han et stort imitasjonsnummer med så lynraske vekslinger at et dusin kjendiser og politikere snakker i munnen på hverandre, men han lager en parodi på en vanvittig terapidame som er helt og fullt ubeskrivelig. Og det er mer, mye mer!

Tekstforfatterne Geir Meum Olsen, Rune Dahl Bjørnsen og Arne Lindtner Næss strør om seg med gull og glitter. Bjørnsens oppdatering av klassikeren «Hovedøen» («Nedover fjorden en speedbåt feis») er et knallsommernummer, tett samspilt av aktørene og orkestret, ledet av Terje Norum Bugge.

Når denne lille revyen er blitt et helt høytrykk, skyldes det selvfølgelig førsteklasses og nitid arbeid av instruktør Per Olav Sørensen, koreografen Kim A. Hagen og resten av staben.

Jo, sommeren er kommet for å bli, i hvert fall i Sandefjord hele juli.