Stacey Kent med varme fra Brasil

Wandrups utvalgte: Sterk vokalist med konsert på Cosmopolite.

JAZZVOKALIST: Stacey Kent er fra USA, men holder til i England. I kveld spiller hun konsert i Oslo. Foto: Cosmopolite
JAZZVOKALIST: Stacey Kent er fra USA, men holder til i England. I kveld spiller hun konsert i Oslo. Foto: Cosmopolite Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD/KONSERT: I kveld er den amerikanske vokalisten Stacey Kent tilbake i Norge, nærmere bestemt på Cosmopolite i Oslo, der hun opptrer for fjerde gang. Kent holder til i England. Hun startet sin karriere i London, der hun sang fast på Café Boheme i Soho. Derfra gikk veien til Ronnie Scott’s jazzklubb før hun begynte å spille inn plater i 1997.

I kveld synger hun sammen med Graham Harvey på piano, Josh Morrison på bass, Jeremy Brown på trommer og Kents ektemann Jim Tomlinson på sax. De holder i øyeblikket på å øve inn helt nytt materiale i London, låter de vil framføre under konserten i Oslo. Seinest tirsdag denne uka opptrådte de på Ronnie Scott’s til stor jubel.

Stacey Kents nyeste plateutgivelse er også verdt å merke seg. «Tenderly» heter den og er en intim og varm blanding av amerikansk evergreens og brasiliansk gitarfeeling. Kent har i mange år beundret gitaristen og komponisten Roberto Menescal fra Rio de Janeiro. Helt fra starten i karrieren har Kent hatt bossa nova på repertaoret, mens Menescal på sin side har hatt en egen sans for amerikanske standardlåter.

På «Tenderly» akkompagnerer Menescal Stacey Kent på sanger som «Embraceable You», «There Will Never Be Another You» og «In The Wee Small Hours of the Morning», som også er tittelen på et av Frank Sinatras flotteste album. Om sin makker, sier Kent: «Han bærer hele bossa nova-tradisjonen med seg, uansett hva han gjør.» Et sønnavindsalbum, som sørger for varme innendørs nå når kulda setter inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer