Stacey på scene og cd

Cosmopolite-klare Stacey Kent, Håkon Kornstad og TJO/Øyvind Brække med godt cd-nytt.

I VEKST: Stacey Kent på Nice Jazz Festival i 2008. Nå er den albumaktuelle sangeren klar for Cosmopolite på Soria Moria i Oslo FOTO: AFP/VALERY HACHE
I VEKST: Stacey Kent på Nice Jazz Festival i 2008. Nå er den albumaktuelle sangeren klar for Cosmopolite på Soria Moria i Oslo FOTO: AFP/VALERY HACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Stacey Kent (46) har vokst betraktelig, både som internasjonalt plakatnavn og som sanger/fortolker siden hun besøkte Oslo Jazzfestival i 2001.

Nå er hun dobbeltaktuell med livealbumet «Dreamer in Concert» og konsert på Cosmopolite i Oslo førstkommende søndag.

PLATA lover godt for konserten. Saksofonist/ektemann Jim Tomlinson samt en velsmurt arbeidende pianotrio er musikalsk reisefølge for amerikanske, England-bosatte Kent ved begge anledninger, og siden opptaket fra La Cigale i Paris er mindre enn et halvt år gammelt, er det grunn til å tro at repertoaret på Soria Moria blir temmelig likt. Det betyr i så fall en elegant, stilsikker runde med standardlåter («It Might As Well Be Spring», «If I Were A Bell», «They Can't Take That Away From Me»), mykt bølgende Jobim («Quiet Night of Quiet Stars»,«Waters of March»), noen franske chansons og Tomlinson-originaler med fine tekster av Kazuo Ishiguro, velkjent japansk/engelsk romanforfatter og erklært Kent-fan.

Kent synger med varm, hel stemme, stor tonesikkerhet og intelligent foredrag, og gitarspillet hennes er kompetent nok til å føye en ekstra farge til flere av låtene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer