Anmeldelse «Soga om Geirmund Heljarskinn» og «Knut Alvssons krig»

Stadig flere vikinger, konger og adelsmenn trekkes fram fra historiens mørke

Historiske villmenn.

SVUNNEN TID: En av de billedkunstnerne som har forsøkt å uttrykke volden og konfliktene i vikingtida, er Håvard Vikhagen, med sin visjon av slaget ved Hjørungavåg på slutten av 900-tallet. Bildet er gjengitt 


med tillatelse fra kunstneren.
SVUNNEN TID: En av de billedkunstnerne som har forsøkt å uttrykke volden og konfliktene i vikingtida, er Håvard Vikhagen, med sin visjon av slaget ved Hjørungavåg på slutten av 900-tallet. Bildet er gjengitt med tillatelse fra kunstneren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vikinger er blitt trendy. Menn med hjelmer, økser og sverd herjer med hverandre i TV-serier, fra «Vikings» til «Game of Thrones». Liknende miljøer skildres i kinofilmer.

Samtidig skildres maktkamp fra svunne tider i romaner og bindsterke romanserier, seinest i den sterkt kritikerroste «Den siste vikingkongen» av Jan Ove Ekeberg. En bølge for seg er de mange kongebiografiene som er utgitt de siste åra, ført i pennen av skriveføre historikere.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer