«Stadig like forvirra?»

Nå kan vi igjen høre den klassiske replikken «Stadig like forvirra? Ikkje etter denne episoden av 'Forviklingar'!». Jepp, det er reprisetid på NRK1, og nå blir det gjensyn med den amerikanske komiserien som på originalspråket het «Soap».

Da som nå er det Harald Mæles dype røst som står for introduksjonen.

- Og nå har vi bakgrunn for å skjønne hva «Forviklingar» egentlig gikk ut på. Det var en ren parodi på amerikanske såpeoperaer. Men da den gikk her første gang, kom den jo i forkant av såpeoperaene. Det førte til at en del seere skjønte at det bare var moro, mens mange tok den alvorlig, sier Harald Mæle.

- Bare moro

I dag tror han folk skjønner parodien.

- Eter å ha sett «Dynastiet» og «Dallas» og våre kjære norske såpeoperaer, tror jeg de fleste skjønner humoren, legger Mæle til.

Han har spilt inn alle introduksjonene sine på nytt, og har også sett om igjen de 24 episodene som står på programmet.

- Jeg synes serien har holdt seg godt. Og skuespillerne spiller jo fletta av de som spiller i såpeserier. De kan ta den helt ut - ikke noe er så umulig at det ikke kan skje i en såpeopera, sier Mæle.

Senil

24 lørdagskvelder framover skal vi hygge oss sammen med de eksentriske familiene Tate og Campbell. Søstrene Jessica Tate og Mary Campbell binder familiene sammen, de er gift med Chester og Burt, og har til sammen fem barn: Corinne, Eunice, Billy, Danny og Jodie. I tillegg kommer en senil militær bestefar og en respektløs butler. Serien ble første gang sendt på NRK sommeren 1981.