Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Radio

Stadt er ett av flere områder uten DAB-dekning. Sjekk hvor det kommer nye sendere

Da ekstremværet herjet var radio eneste kommunikasjonen de hadde med omverdenen. Nå er flere av innbyggerne på Stadt igjen uten radiodekning.

DÅRLIG DEKNING: Karina Aarvik sammen med sønnen i Årvika. Karina tenker tilbake til da ekstremværet Dagmar slo ut både strømmen og mobilsignalene i 2011. Etter at FM-nettet slukket, er Stadlandet nærmest uten radiosignaler. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DÅRLIG DEKNING: Karina Aarvik sammen med sønnen i Årvika. Karina tenker tilbake til da ekstremværet Dagmar slo ut både strømmen og mobilsignalene i 2011. Etter at FM-nettet slukket, er Stadlandet nærmest uten radiosignaler. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Det er ingen signaler på DAB-radioen her. Vi savner jo å ha radio, sier Karina Aarvik. Hun bor i bygda Årvika, ytterst på Stadt i Sogn og Fjordane.

Etter at NRK skrudde av FM-nettet 21. juni og gikk over til DAB, har store deler av Stadt vært uten radio. I flere av bygdene på halvøya har de ikke DAB-dekning, eller svært begrenset dekning.

Stadlandet er et av en rekke steder i Norge hvor innbyggerne opplever dårlig dekning etter at NRK skrudde av FM-nettet, og hvor det trengs flere DAB-sendere for å få opp dekningen. (Se tabell).

Aarvik tenker tilbake til da ekstremværet Dagmar slo ut både strømmen og mobilsignalene 1. juledag 2011, og de var uten strøm, telefon og internett i flere dager, mens veier var stengt. Da var radioen eneste informasjonskilde.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?