DÅRLIG DEKNING: Karina Aarvik sammen med sønnen i Årvika. Karina tenker tilbake til da ekstremværet Dagmar slo ut både strømmen og mobilsignalene i 2011. Etter at FM-nettet slukket, er Stadlandet nærmest uten radiosignaler. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DÅRLIG DEKNING: Karina Aarvik sammen med sønnen i Årvika. Karina tenker tilbake til da ekstremværet Dagmar slo ut både strømmen og mobilsignalene i 2011. Etter at FM-nettet slukket, er Stadlandet nærmest uten radiosignaler. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Radio

Stadt er ett av flere områder uten DAB-dekning. Sjekk hvor det kommer nye sendere

Da ekstremværet herjet var radio eneste kommunikasjonen de hadde med omverdenen. Nå er flere av innbyggerne på Stadt igjen uten radiodekning.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er ingen signaler på DAB-radioen her. Vi savner jo å ha radio, sier Karina Aarvik. Hun bor i bygda Årvika, ytterst på Stadt i Sogn og Fjordane.

Etter at NRK skrudde av FM-nettet 21. juni og gikk over til DAB, har store deler av Stadt vært uten radio. I flere av bygdene på halvøya har de ikke DAB-dekning, eller svært begrenset dekning.

Stadlandet er et av en rekke steder i Norge hvor innbyggerne opplever dårlig dekning etter at NRK skrudde av FM-nettet, og hvor det trengs flere DAB-sendere for å få opp dekningen. (Se tabell).

Aarvik tenker tilbake til da ekstremværet Dagmar slo ut både strømmen og mobilsignalene 1. juledag 2011, og de var uten strøm, telefon og internett i flere dager, mens veier var stengt. Da var radioen eneste informasjonskilde.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn