Staff og «Lommemannen»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEKSUELLE OVERGREP: Tor Erling Staff er i sin fulle rett når han ytrer seg på en slik måte at han bagatelliserer overgrep mot barna som er utsatt for lommemannen, og alle andre barn som er utsatt for seksuelle overgrep.

Tatt i betraktning at Staff selv, i følge hans selvbiografi, er blitt utsatt for grove seksuelle overgrep, (ikke i hans øyne, men juridisk) kan det tenkes at han bagatelliserer slike handlinger for å skyve vekk opplevelsen av egne traumer. Han har kanskje gjort det slik ut fra et bevisst valg om at overgrepene ikke skulle få ødelegge livet hans. For den som makter å se dette i et større perspektiv, er det beundringsverdig at han har klart å takle en slik bakgrunn på den måten han har gjort. Han har vært en dyktig, hjertevarm og framgangsrik forsvarsadvokat i en mannsalder snart, og ser ut til å forvalte sin skjebne på, for ham, en god måte. Det synes jeg ikke vi skal ta fra ham. Det syns jeg vi skal respektere.

Problemet oppstår når han forsøker å pådytte andre sin vei ut av offerrollen ved å si at det bare er bagateller, uskyldig tukling osv. Staff bør, etter min mening, respektere at de aller fleste ikke klarer å «kaste traumet ut med badevannet» og late som det var «jævlig godt». Selvfølgelig ville det vært en besnærende tanke dersom det var så enkelt. Da ville ingen tatt skade av seksuelle overgrep. Og det er kanskje dette Staff innerst inne ønsker for barn som traumatiseres av pedoseksuelle?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer