Ståhei for ingenting

Det står for så vidt ikke på innsatsen: Michael Richards legger like mye fysisk kraft i rollen som falsk advokat som når han er Kramer i «Seinfeld». Så var det resten.

«Rett og urett» er en forviklings- og forvekslingskomedie i kjent stil, signert Jonathan Lynn. Han har laget farse av advokatstanden før - i «Min kule fetter Vinny», og da med større hell. En kropp alene gjør ingen stor komedie.

Kort sagt står vi overfor Charles Tuttle (Jeff Daniels), en framgangsrik advokat som skal smis i hymens lenker med sjefens datter. Når nevnte sjef sender ham til en avsides bygd for på raskeste vis å løse opp i et søksmål, kommer skuespillerkameraten Richard (Richards) på å arrangere Charles' utdrikningslag ute i ødemarken. Laget ender i stupfylla for advokaten, og vennen må således trå til i rettssalen. Legg til en søt servitør (Charlize Theron), en ditto statsadvokat (Jessica Steen), og du har trøbbel på alle kanter.

Problemet er ikke selve gjennomføringen. Det er den totale mangel på overraskelser. Et blikk på den kommende brud i innledningen, og du vet nøyaktig hva du har i vente. Jeff Daniels er ellers noe av det mest kjønnsløse et lerret kan oppvise, men ingen kan gjøre underverker med denne rutinepregede gjennomgang av velprøvde tricks. Komedie er ingenting å spøke med.