Stakk av fra politiet etter rettsmøte

Dikteren Yahya Hassan (21) har fått forlenget varetekt etter å ha skutt en 17-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Det var i mars i år at den danske dikteren Yahya Hassan ble varetektsfenglset, siktet for ulovlig våpenbesittelse og grov vold mot en 17-årig gutt som han skal ha skutt i foten.

Fredag ble han varetektfenslet i nye tre uker, etter et rettsmøte i byretten i Århus.

Da Yahya Hassan skulle føres bort etter møtet, ropte han ifølge Politiken:

- Det er den forurettede som slo meg i hodet, og så er det jeg som blir fengslet.

Rettsmøte ble ført bak lukkede dører, noe Hassans forsvarer Michael Juul Eriksen, protesterte mot. Hassans fullstendige forklaring om skyteepisoden, er derfor ikke kjent.

Da Hassan var i ferd med å forlate rettslokalet sammen med to politibetjenter i sivil, stakk han av, ifølge BT, og kom seg inn til pressen.

- Når han overfaller meg, mens jeg har en brukket arm og et brukket krageben, så er det klart at han blir skutt, sa han mens politibetjentene prøvde å fjerne ham.

Misbruk og dobbletmoral Yahya Hassan vokste opp med fire søsken i et område i Århus som er betegnet som en innvandrerghetto. Han hadde tilpasningvansker på skolen, han var småkriminell og ble flyttet til en institusjon for barn med adferdsvansker da han var 13.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer