Stakk av med TV-bøssene

De to narkomane hadde ingen problemer med å få utdelt id-kort og bøsse under gårsdagens innsamlingsaksjon.

De to karene i 20- og 30-åra står trolig for årets frekkeste svindel. De møtte opp i likhet med mange andre, i Lillestrømbanken i går formiddag. Men i motsetning til de andre så hadde de uærlige hensikter. De to rusmisbrukerne viste legitimasjon og fikk utdelt id-kort og bøsser og ble sendt ut på innsamling. De de ansvarlige ikke visste var at pengene gikk til dem selv, skriver Romerikes Blad.

Da bøssene skulle samles inn i går kveld manglet to. Etter planen skulle alle bøsser være samlet inn til Lillestrømbanken klokka 18.

- Sunket dypt

Skuffelsen over at noen kan svindle til seg godtroende folks penger på denne måten, er stor.

- Når man utnytter en veldedig innsamling på denne måten, har man sunket dypt. Dette er rett og slett veldig dårlig gjort, konkluderer operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Han sier at begge to er gamle kjente av politiet.

- Skuffende og veldig sårende. Jeg er sjokkert og målløs over at det går an å utnytte en slik type aksjon på denne måten, sier Eli Raasok, aksjonskoordinator i Skedsmo kommune.

Lederen for aksjonen har undersøkt saken og hevdet at alle regler ble fulgt under utdelingen av bøssene. De to er de eneste som skal ha forsynt seg av lasset under dette årets innsamlingsaksjon.

- Vi må huske på at vi har hatt 100.000 bøssebærere i aksjon i dag, og så langt er dette det eneste innrapporterte tilfellet vi har hatt i hele landet, påpeker aksjonsleder Kristian Enger i går kveld.