Stakk fra regninga

Etter en to måneders gospelturné i Sør-Norge stakk artisten Stephen Ackles av fra hotellregninger på 150.000 kroner.

Med Bibelen i hånd holdt Ackles gospelkonsert i Salem Misjonsmenighet i Kristiansand . Ackles og gruppa bodde to døgn på Clarion Ernst Hotel i Kristiansand. Der etterlot de seg en ubetalt regning på 50000 kroner. Dessuten skylder Ackles andre hoteller i Sør-Norge 100.000.

Hvor har jeg vært...

- Ernst Hotel, hvor er det? spør Ackles når Dagbladet ringer. Han hevder at «kristelig kulturråd» skal betale regninga.

- Men fins det noe kristelig kulturråd som betaler hotellregninger?

- Ring Jane, sier Ackles.

Jane er kona. Hun driver Ackles Impresario. Stephen er eneste artist, og Jane har en viss oversikt:

- Bandet bodde 18 steder under gospelturneen i november og desember, og det er mitt firma som har ansvar for økonomien. Men Stephen har ikke innblikk der.

- Dere er gift?

- Ja, men vi jobber hver for oss.

- Er Stephen Ackles kristen?

- Ja, det har han alltid vært, og så er han medlem av Fremskrittspartiet.

Stephen Ackles er nå på turné i Årjäng.

Framsynt Frp-er

Musikalsk har han aldri vært forut for sin tid, men politisk er Ackles avansert. Allerede i 1999 gikk han ut i Dagbladet med ønske om å fjerne Øystein Hedstrøm og Vidar Kleppe fra partiet. Med dette utspillet håpet han på å bli valgt inn i kommunestyret for Frp i Bamble i Telemark. Han havnet nederst på lista med 77 stryk.

Noen politiker ble han ikke, men han sympatiserer fremdeles med treenigheten Gud, Hagen og gospel. Plata «The Gospel According To ...» fikk terningkast 4 i Dagbladet.

I 1997 ble Ackles slått personlig konkurs av Skien og Porsgrunn byrett. Ackles hadde gjeld på til sammen 2,1 millioner kroner, hvorav 400.000 kroner i restskatt ble ettergitt av Bamble kommune.

- Det går bedre nå, sier Jane Ackles.

- Nå har vi bare 800.000 i gjeld.

<B>GOSPELARTISTEN:</B> Stephen Ackles sang i Salem Misjonsmenighet i Kristiansand, men gjorde ikke opp for seg etter oppholdet på byens hotell.