I SMINKEN: Om få timer går programlederne John Brungodt og Genriette Steenstrup på scenen under Gullruten i Bergen, og foreløpig er nervene under kontroll - ganske.
I SMINKEN: Om få timer går programlederne John Brungodt og Genriette Steenstrup på scenen under Gullruten i Bergen, og foreløpig er nervene under kontroll - ganske.Vis mer

- Stakkars John hvis jeg vinner

Programleder Henriette Steenstrup mener det verste som kan skje under Gullruten i kveld er at hun vinner.

BERGEN (Dagbladet): Få timer før det store Gullruteshowet braker løs i Bergen har de to programlederne Henriette Steenstrup og John Brungodt nervene - delvis - under kontroll.

- Jeg er ganske rolig akkurat nå, sier John Brungodt.

- Jeg kjenner litt nerver allerede. men det er jo det som er så deilig med å gjøre dette sammen med John - han har jo ikke nerver. Vi kjenner hverandre veldig godt, og kan redde hverandre ut av pinlige situasjoner hvis de skulle oppstå, sier Henriette Steenstrup.

- Og når jeg begynner å bli nervøs, er du ferdig, sier han.

Frykter «Frasier» De to kollegene har allerede jobbet sammen i mange år, blant annet med «Torsdag kveld fra Nydalen», og overtok programlederjobben for Gullruten etter Dorthe Skappel i fjor.

- Hva er det verste som kan skje i kveld?

- Det verste som kan skje er vel at signalene fra bussen ikke når fram til Oslo, og at de må bytte ut showet med en episode av Frasier, mener John.
- Det er vel ikke det verste som kan skje, det er jo mange som liker Frasier, repliserer Henriette.

Selv mener hun det verste som kan skje - i alle fall for John - er at hun vinner.

Programlederen som kan vinne prisen Henriette Steenstrup er nemlig også nominert som beste skuespiller for rollen som Randi i «Lilyhammer.»

- Hvis jeg vinner blir jeg så glad at John blir nødt å ta seg av resten av sendinga. Jeg er nemlig en ganske god taper, men en fryktelig dårlig vinner, sier Henriette.

Når prisen deles ut holder hun seg bak scenen, og filmes der mens de andre nominerte smiler nervøst fra salen. Hun innrømmer at det føles litt rart.

- Da blir det plutselig veldig privat, når jeg står bak der. Det kan bli flaut, mener hun.

Diskvalifiserte - Dere trodde dere var diskvalifiserte fra å bli nominerte da dere ble programledere?

- Ja, vi trodde det var derfor vi fikk denne jobben, fordi vi aldri kom til å bli nominerte.

- Men det er jo fantastisk å være nominert - selv om jeg ikke vinner. Da kan jeg sutte på den karamellen resten av kvelden, sier Henriette.

- Hva er det beste som kan skje i kveld?

- Det er a) at folk som så programmet i fjor synes det er enda bedre i år. B) at vi får høre at det blir ny tv-rekord. Og at Henriette Steenstrup går herfra i kveld med en Gullrutepris, sier John, som tydeligvis har planer om å takle situasjonen dersom hans medprogramleder flyr i fistel på scenen.

- Vi får vel legge en plan.

Lover full glamfaktor - Dorthe Skappel satte en standard for glamouren gjennom 13 år som programleder, og gud vet hvor mange kjoler. Kjenner dere på antrekksangsten?

STORE SPEIL PÅ VEGGEN DER... Hvem er vakrest i landet her? John lover å skifte like mange ganger som Henriette i løpet av kvelden, men er redd ikke så mange legger merke til det. Stylist Cårejånni - som også har laget en av kjolene - i bakgrunnen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
STORE SPEIL PÅ VEGGEN DER... Hvem er vakrest i landet her? John lover å skifte like mange ganger som Henriette i løpet av kvelden, men er redd ikke så mange legger merke til det. Stylist Cårejånni - som også har laget en av kjolene - i bakgrunnen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Jeg er vel ikke akkurat kjent som noe stilikon, så jeg har ikke så mye å leve opp til, ler Henriette.
- Men selvsagt pynter vi oss! Det blir tre kjoler - en sydd og to lånte. Det spørs om jeg svetter så mye at jeg må kjøpe de låner etterpå, sier hun.
Åpningskjolen er svart, spesialsydd til henne, og med dyp utringning. De to andre er foreløpig hemmelige.

- Er du misunnelig på Henriettes kjoleskift John?

- Hva? Jeg skal da også skifte tre ganger. Det er ikke sikkert alle ser det men... Noe må vi jo gjøre mens vi venter bak der.

Elsker å jobbe med hverandre Nå har de terpet på teksten og testet antrekkene i fire dager - strøket noen vitser, finpusset formuleringene, og stort sett vært enige om det meste.

- Det morsomste med denne jobben er å få jobbe sammen med Henriette Steenstrup. Jeg hadde aldri kost meg så mye sammen med noen andre, sier John.

- Det er utrolig morsomt å få fnise rundt i Bergen sammen i fire dager, kvitterer Henriette.

- Hva hvis noen forsøker å skille dere som programledere neste år?

- At noen forsøker å så splid? Nei, her blir det ikke noe samlivsbrudd, mener John.

- Da sier jeg tvert: «Glem det», svarer Henriette Steenstrup.