Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stakkars London når Jack Bauer nå skal denge terrorister igjen

Vi har detaljene om nye «24: Live Another Day».

NY UTFORDRING: Jack Bauer (Kiefer Sutherland) har egenhendig reddet USA altfor mange ganger. Nå skal han få bryne seg på London i nye episoder som kommer i mai. FOTO: FOX/PROMO
NY UTFORDRING: Jack Bauer (Kiefer Sutherland) har egenhendig reddet USA altfor mange ganger. Nå skal han få bryne seg på London i nye episoder som kommer i mai. FOTO: FOX/PROMO Vis mer

NB: Denne artikkelen inneholder spoilere (riktignok av mild karakter)

(Filtermagasin.no): At TV 2 på midten av 2000-tallet kunne smykke seg med tittelen «Norges seriemester» hadde de til en viss grad  Jack Bauer og «24» å takke for.

Den kompromissløse CTU-agenten var et populært innslag på norske skjermer lenge, men i 2010 hadde Bauer tilsynelatende bekjempet sin siste terrorist og Fox besluttet å legge ned serien.

5. mai kommer imidlertid «24» tilbake med en oppfølgerserie - titulert «24: Live Another Day» - og nå er de første detaljene sluppet om hva den kommer til å handle om.

Chloe også tilbake I «24: Live Another Day» møter vi Jack Bauer (Kiefer Sutherland) fire år etter handlingen i «Day Eight» (den åttende sesongen), og Bauer er på rømmen.

Handlingen foregår i stor grad i London, og Yvonne Strahovski («Dexter») spiller en CIA-agent som har jaktet på ham i alle disse årene, skriver LA Times.

Karakteren Chloe O'Brian, som tidligere var en av Bauers viktigste allierte hos CTU, er også tilbake i serien - men hun jobber ikke lenger med antiterror.

I steden har hun tatt en Edward Snowden, og blitt informasjonsaktivist. Noe som gjør at hun får et mer problematisk forhold til Bauer. 

Tolv episoder Nettstedet Vulture har også ytterligere informasjon - blant annet vil forholdet mellom England og USA bli tematisert, og det hintes om en større katastrofe sentrert rundt The Tower of London.

«24: Live Another Day» vil bryte med tidligere sesonger på ett viktig punkt: Siden sesongen består av tolv, og ikke 24, episoder vil det bli hopp i tid (dermed slipper seerne å plages med et av de viktige spørsmålene i serien: Når går egentlig disse folka på do?).

I utgangspunktet er det kun planlagt én sesong til med «24»-oppfølgeren, men går den bra vurderer serieskaperne å kunne lage andre spinoff-serier fra universet.

For tiden skrives det manus for harde livet, og innspillingen av serien går i gang i løpet av et par måneder.

Nervøs Sutherland Disse opplysningene kom fram under en pressekonferanse i regi av Television Critics Association i går, der både Sutherland og produsent Howard Gordon (som også lagde «Homeland») var til stede.

Sutherland innrømmer at han er nervøs for å gjenta den ikoniske rollen som Jack Bauer.

- Jeg er mer nervøs og redd enn jeg har vært på lenge. «24» gjorde meg veldig stolt, og forsøket på å nå de samme høydene gjør meg ganske ydmyk, sier han til LA Times.

Planene om å lage film av «24» er for øvrig heller ikke døde, og går nyversjonen av serien godt kan det gjøre det lettere å få grønt lys for en filminnspilling.

Denne artikkelen er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media