Filmanmeldelse: «Det siste brevet fra deg»

Stakkars, stakkars skuespillere

«Det siste brevet fra deg» er full av flate karakterer og forutsigbare scener.

IDYLL: Det er ikke vanskelig å forelske seg i slike omgivelser! Foto: SF Studios
IDYLL: Det er ikke vanskelig å forelske seg i slike omgivelser! Foto: SF Studios Vis mer
Publisert

«Det siste brevet fra deg»

Drama

Regi: Augustine Frizzell
Skuespillere: Shailene Woodley, Felicity Jones, Callum Turner, Joe Alwyn og Nabhaan Rizwan
Premieredato: 30. juli
Aldersgrense: Tillatt for alle
Orginaltittel: «The Last Letter from Your Lover»

Se alle anmeldelser

FILM: Den unge journalisten Ellie (Felicity Jones) dykker ned i avisas arkiv sammen med kollegaen Rory (Nabhaan Rizwan), for å finne materiale til en sak om en nylig avdød redaktør. Der snubler hun plutselig over en rekke kjærlighetsbrev fra 60-tallet, sendt mellom Jennifer Stirling (Shailene Woodley), fanget i et ulykkelig ekteskap med sin rike mann, og journalisten Anthony O'Hare (Callum Turner).

De møttes for første gang da Anthony intervjuet Jennifers mann. Siden har de ikke klart å slutte å tenke på hverandre, men heller aldri tatt steget fullt ut og blitt et par. Ellie og Rory blir besatt av kjærlighetsdramaet, og prøver å finne ut hvordan det hele endte.

Koma, korrespondanse og klisjeer

Filmen åpner med at Jennifer Stirling våkner opp fra koma (!). Hun husker lite av hva som har skjedd før ulykken, men en dag oppdager hun et av brevene fra korrespondansen med Anthony, og skjønner at ikke alt er som hun først tror.

«Det siste brevet» er basert på Jojo Moyes' bok med samme navn fra 2008. Filmen har blitt et lite engasjerende romantisk drama, som ikke har så veldig mye nytt å si, verken om romantikk eller filmskaping.

Den sterkeste delen av filmen er heldigvis også den viktigste: romansen mellom Anthony og Jennifer. Det er en viss spenning i alle utfordringene de to må overkomme for å være med hverandre, men det hele er fryktelig forutsigbart og relativt lite engasjerende.

Når et romantisk drama åpner med at en av hovedpersonene våkner fra koma uten å huske elskeren sin, vet du allerede hva slags film det blir.

Regissør Augustine Frizzell («Never Goin' Back» og «Euphoria») gjør heller ikke spesielt store forsøk på å gjøre filmen til noe særlig mer enn en kjedelig og veldig standard dramafilm. Det er kyssing i regnet, dramatiske vendinger og møter som er så sjokkerende at noen besvimer.

ETTERLENGTET: «Me Before You» har premiere i juni i år og har blant annet Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman og Matthew Lewis på rollelisten. Filmen er basert på bestselgernovellen til Jojo Moyes. Video: Warner Bros. Vis mer

Moderne kjærlighet

Filmen prøver innimellom å si noe om hvor forskjellig det er å skulle date på 60-tallet og i den moderne verden. Parallelt med research i arkivet begynner nemlig også de to kollegene i avisa å finne kjærligheten til hverandre.

Der Anthony og Jennifer venter i flere dager på å få et nytt langt romantisk brev i posten, er journalisten Ellie usikker på hvor mange x-er hun skal signere chat-meldingene hun sender Rory med. Til slutt lærer også begge par litt om hvordan romantikk kan fungere av hverandre. Ellie blir mer åpen, og Anthony blir mindre passiv.

Heller ikke de to kollegene i avisa er spesielt interessante karakterer. Om det ikke var klisjépreget nok med en dame som er ulykkelig gift med en rik mann som ikke bryr seg om henne, er ikke Ellie så mye mer utbrodert. Hun er en evig singel dame i 30-åra som forlater vennene sine på byen til fordel for et one-night stand, som hun kynisk og ironisk avviser dagen etter. Kjærlighet er ikke noe for henne! Eller ...? Om man ikke føler så mye for karakterene, er det lett å synes synd på skuespillerne, som blir nødt til å spille såpass flate karakterer i så forutsigbare scener.

Mer troverdig er karakterenes omgivelser. Ved hjelp av vakre togstasjoner, hus, klær og kjoler, er det gjort en spesielt god og overbevisende jobb med å rekonstruere 60-tallet.

Likevel, til å være en film om mennesker er det følelsene og dramaet som er hovedpersonene i «Det siste brevet fra deg». Når finalen først kommer, er det lite tidligere i filmen som gjør at vi bryr oss spesielt mye om skjebnen til noen av de involverte, selv etter nesten to timer.

«Det siste brevet fra deg»

Drama

Regi: Augustine Frizzell
Skuespillere: Shailene Woodley, Felicity Jones, Callum Turner, Joe Alwyn og Nabhaan Rizwan
Premieredato: 30. juli
Aldersgrense: Tillatt for alle
Orginaltittel: «The Last Letter from Your Lover»

Se alle anmeldelser

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer