Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stakkars Stéphanie

Nylig fødte prinsesse Stéphanie av Monaco sitt tredje barn. Frankrikes nye nasjonalhelt og Stéphanies siste flamme, VM-keeperen Fabien Barthez, er neppe faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15. juli klokka 09.23 ble Camille Marie Kelly født på Prinsesse Grace hospital i Monaco. Fyrstehuset har ennå ikke oppgitt hvem som er faren. Fyrst Rainer skal ikke ha besøkt sin datter på sykehuset. Barnet vises ikke fram.

Et rykte sier at en ukjent mann ved navn Jean-Raymond Gottlieb skal være barnets far. I likhet med Stéphanies utro eks-ektemann, har Gottlieb vært hennes livvakt. Et annet rykte går ut på at den ansvarlige er en fotballspiller, men at det er en annen fotballspiller enn Fabien Barthez!

Eller er det likevel Barthez? Kan VM-helten og prinsessen ha hatt et hemmelig forhold før de ble oppdaget av paparazziene? Uansett, skandalen er komplett.

STÉPHANIE ER PRINSESSEN ingen kan temme. Hun er vill, vakker og sexy og startet med den råbarske Formel 3-kjøreren Paolo, sønnen til den berømte franske skuespilleren Jean Paul Belmondo. Deretter ble hun assosiert med en halvkjent rockesanger og en søkkrik, adelig eiendomsmekler.

Prinsessebeilerne var, og er, mange. Så hvordan kunne Stéphanie gå bort og gifte seg med livvakten, en tidligere fiskehandler med frynsete rykte, veikt ansikt og dumme øyne? Daniel Ducruet var ikke engang kjekk.

Det mondene jetset-folket grein på nesa. Fyrst Rainer mislikte forbindelsen intenst. Men etter to felles barn, Louis og Pauline, begge født utenfor ekteskap, ga fyrsten omsider sitt samtykke til en borgerlig vielse i juli 1995.

15 måneder senere ble Ducruet fotografert på en terasse, tumlende mellom beina på den belgiske strippersken Fily Houtemans.

DUCRUET HADDE GÅTT I FELLA. Fily var lokkematen, kjøpt og betalt. Franske, italienske, britiske og norske ukeblader trykte bildene over fire til tjue sider, forstørret dem og analyserte de pikante detaljene.

Hele verden kunne se to ting: Ducruet var utro. Og Ducruet var dum. Det hjalp lite at eks-livvakten angret. Stéphanie tok ut skilsmisse med fyrstens velsignelse.

Hun har et hjerte av gull, sier vennene. Hadde hun bare hatt bedre dømmekraft når det gjelder menn, legger noen av dem til. Og det ble enda pinligere. Ducruet ga ut den patetiske boka «Brev til Stéphanie».

Ifølge New York Post og Paris Match trøstet Stéphanie seg med en ny guttevenn: Marcus Schenkenberg, en svensk modell som er mest kjent i bare underbuksa. Urokråka fikk mer ut av ungdommen enn å smile på veldedighetsball. Stéphanie smilte også på nattklubb. Og som kongelig fotomodell. Hun prøvde seg som motetegner (mislykket), som popsanger med pikestemme (pinlig) og som forretningskvinne (vellykket).

Hun lanserte parfymen «Stéphanie» og badedraktkolleksjonen «Pool Position». Og smilte toppløs. Oftest i armene på en beiler.

Stéphanie har en søster å slekte på. 18 år gammel stilte Caroline på nattklubb med hvit kjole, blomst bak øret, tøff pannelugg og en utringning dyp som en avgrunn. Ofte ble en tennisspiller eller en partyglad millionær observert med blikket festet i utringningen.

CAROLINE GIFTET SEG med den 17 år eldre Philippe Junot, en glatt playboy, i 1978. I 1983 giftet hun seg for andre gang med den italienske millionæren Stefano Casiraghi. Hun var gravid i fjerde måned. Ekteskapet med Junot var ikke annullert av Vatikanet.

Etter at Casiraghi omkom i en båtulykke utenfor Monaco i 1990, har det vært relativt stille rundt Caroline. Hun har forsøkt å framstå som en ansvarlig og elegant førstedame for de 30 000 innbyggerne i casino-staten.

Da hun i fjor begynte å «date» den styrtrike og temperamentsfulle prins Ernst August av Hannover, dukket de feite overskriftene opp igjen.

Skandalen toppet seg i januar, da prinsen med det sjarmerende tilnavnet prylerprinsen, banket opp en pressefotograf og ble siktet for alvorlig legemsbeskadigelse.

DE MONEGASSISKE PRINSESSENE slår seg løs, de gjør alt det gærne vi alle ville gjort hvis vi var rike, vakre og av blått blod. I lilleputtstaten Monaco har det vært en «touch» av skandale siden fyrst Rainer II, den 29. av Grimaldi-fyrstene, giftet seg med den blonde filmstjernen Grace Kelly i 1956.

Grace omkom i en mystisk bilulykke den 14. september 1982. Det har aldri kommet fram hva som egentlig skjedde da fyrstinnen og 17 år gamle Stéphanie kjørte i grøfta på vei hjem fra familiens ferieresidens. Hadde Grace latt yngstedatteren kjøre uten førerkort? Hadde de to kranglet?

Det svirret lenge rykter om at Stéphanie misbrukte kokain. Hun ruset seg for å slippe unna skyldfølelsen etter morens død, ble det sagt.

Et oppholde på en avvenningsklinikk ble forsøkt kamuflert som et gynekologisk inngrep.

STÉPHANIE MISTET GLANSEN etter den pinlige Ducruet-tumlinga på bassengkanten. Fransk og italiensk kepresse framstilte henne ikke lenger som vill og ustyrlig. Hun ble den bedratte, triste, litt ynkelige hustru  - en man syntes synd på, ikke en som ble misunt.

Det hele ble litt flaut.

Nå kan Fabien Barthez redde hennes ære. Etter fotball-VM har han har blitt folkehelt i Frankrike, nesten på høyde med Zinedine Zidane.

Barthez er verken kjent som lykkejeger eller skjørtejeger. Han snakker pent om sin mor, og har en lykkeamulett rundt halsen som han har fått av henne, og han er flink til å sparke langt. Paret ble fotografert sammen kort tid før fødselen.

Og hva med Daniel Ducruet, eks-livvakten? Han vil nå bli sanger og synge om kjærlighet.

FORSMÅDD:Hun endte opp med livvakten. Da han ble tatt med buksa nede, ble prinsesse crazy stakkarslig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!