Stakkars Sverige

Det ville ikke forundre meg om SD lander på 20 prosent ved neste valg.

VALGVINNEREN: Partileder Jimmie Åkesson på Sverigedemokraternas valvake på Vasavarvet i Stockholm natt til i dag. 
Foto: Anders Wiklund/ TT / NTB scanpix
VALGVINNEREN: Partileder Jimmie Åkesson på Sverigedemokraternas valvake på Vasavarvet i Stockholm natt til i dag. Foto: Anders Wiklund/ TT / NTB scanpixVis mer
Debattinnlegg

Den svenske venstresida er i ferd må å gå fullstendig bananas over den kjensgjerning at deres hatkampanje overfor Sverigedemokraterna (SD) i mange år er mislykket. Innvandrer- og integrasjonspolitikk skal fortsatt ikke diskuteres. De mener at 87 prosent har stemt FOR fortsatt ubegrenset innvandring, selv om meningsmålinger viser at 40 prosent er MOT den politikken som føres.

Det virker rett og slett ikke som svensk venstreside kjenner til den litteraturen - blant annet av Ruth Wodak - som forteller entydig at hvis man tror man kan fjerne de høyrepopulistiske partiene med å skjelle dem ut - uten å utrede og gjøre noe med årsakene til at de blir store - så vil de høyrepopulistiske partiene bare vokse. Det ville ikke forundre meg om SD lander på 20 prosent ved neste valg.

Mest sjokkerende er likevel av venstresida uten videre sammenlikner SD med NSDAPs framganger i flere valg på 1930-tallet. Som kjent oppnådde NSDAP ca 35 prosent, men da var det slåsskamper på gatene, sosialister, kommunister og mange andre grupper ble trakassert og hundset av SA-pøbel.

Ja, ikke bare det - svensk venstreside mener faktisk at vi i Norge i dag i 2014 har fascister i regjeringen. Slik viser de en sjokkerende mangel på politisk innsikt og historisk og kulturell kunnskap, som bare kan styrke høyrepopulismen i eget land.

Aftonbladets lederskribent Anders Lindberg skriver i dag: «Varje gång fascistiska partier har fått verklig makt, från 1930-talets nazister till Fremskrittspartiet i dagens Norge, har det skett genom samarbete med konservativa partier.» Stakkars Sverige...

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.