Stakkars Watson får juling i første trailer fra tv-serien «Fargo»

Basert på Coen-brødrenes filmklassiker.

(Filtermagasin.no): «Game of Thrones» er utvilsomt aprils største nyhet på den amerikanske seriefronten, men det knyttes også  betydelig nysgjerrighet til en annen dramanyvinning.

Tv-serien «Fargo», produsert av kabelkanalen FX, er nemlig basert på Coen-brødrenes filmklassiker fra 1996, og har en rekke strålende skuespillere på rollelista.

I dag kom den første ordentlige traileren fra serien.

Løselig basert Tv-serien «Fargo» er bare løselig basert på filmversjonen, og selv om Coen-brødrene er på lista over utøvende produsenter har de ikke hatt særlig innflytelse på det ferdige resultatet.

Stemningen og rolletypene er imidlertid lett å kjenne igjen ut fra traileren.

Martin Freeman (Dr. Watson i «Sherlock») spiller den uheldige og forslåtte forsikringselgeren Lester Nygaard (karakteren som baserer seg på den William H. Macy spilte i filmversjonen), som tydeligvis får noen fryktelig dårlige råd av Billy Bob Thornton (som den skurkete Lorne Malvo).

Og dermed rakner det lille lokalsamfunnet totalt.

Hendelsene i serien utspiller seg for øvrig ikke i Fargo, men i småbyen Bemidji, Minnesota — en by med 13 000 innbyggere, USAs uoffisielle curlinghovedstad, og der det finnes et stort miljø av etterkommere etter norske utvandrere.

Ny antologiserie Oliver Platt spiller supermarked-kongen Stavros Milos, mens Kate Walsh («Grey?s Anatomy») portretterer en tidligere stripper som truer med å framføre en guffen sang i begravelsen til sin døde ektemann.

Colin Hanks («King Kong», «Dexter») og Bob Odenkirk («Breaking Bad») er flere navn på skuespillerlista.

Apropos «Breaking Bad»: Første episode av serien er regissert av tv-veteranen Adam Bernstein, som har flere «Breaking Bad»-episoder på merittlista, i tillegg til serier som «30 Rock» og «Californication».

«Fargo» er for øvrig planlagt som en antologiserie — første sesong vil bestå av 10 episoder, og blir det flere sesonger kommer karakterene, åsted for handling og skuespillerne til å byttes ut.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.