Stål med stil

Steely Dan med Elvis Costello og Allen Toussaint som oppvarmere er ei konsertpakke som holder akkurat hva varedeklarasjonen lover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elvis Costello og Allen Toussaint feat. Steve Nieve Kledelig transatlantisk samarbeid. KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Men det ble rått parti, for da turnékameratene traff Moldejazz i sol og solregn i går, møtte de først og fremst et Steely Dan-publikum. Og det lot seg ikke helt rive med av en sedvanlig hardtarbeidende, hesere-og-hesere-syngende Elvis Costello, til tross for at han sto der på scenen sammen med selveste Allen Toussaint (69), låtskriveren, arrangøren og produsenten som er uløselig knyttet til alt som har skjedd av rullende, bølgende New Orleans-funk og -r&b de siste 50 åra. Pluss mye mer.

Hitparade

Men ingen skal si at El & Al ikke prøvde. Backet av Elvis-musiker Steve Nieve og Toussaints Crescent City Horns, ei blåserrekke og et komp som ikke ga ved dørene, rullet de opp en parade av nyarrangerte Costello-hits som «Chelsea», «Watching The Detectives» og «Pump It Up», funklende Toussaint-originaler og stoff fra deres felles og ferske, post-Katrina-cd, «The River In Reverse». Toussaint ga også til beste et lynkurs i ulike pianostiler fra New Orleans, så virtuost at Fats Domino, Professor Longhair og Dr. John m fl. avtegnet seg på kveldshimmelen over Romsdal. Uten å si et eneste stygt ord om verken Elvis Costello eller Steely Dan var det møtet med denne sølvhårede mesteren som varmet denne anmelder mest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer