Stammet seg lam under filminnspilling

Nervene i Colin Firths venstrehånd kom i klem.

KONGE MED TALEFEIL: Colin Firth spiller kong George VI i det historiske dramaet «The King's Speech». Men innspillingene gikk ikke så rolig for seg som man kanskje skulle trodd.  EPA/PAUL BUCK
KONGE MED TALEFEIL: Colin Firth spiller kong George VI i det historiske dramaet «The King's Speech». Men innspillingene gikk ikke så rolig for seg som man kanskje skulle trodd. EPA/PAUL BUCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da skuespiller Colin Firth sa ja til å spille den stammende kongen George VI i det kritikerroste dramaet «The King's Speech», hadde han nok ikke regnet med at den i utgangspunktet så dialogdrevne filmen skulle by på noe særlig action.

Der tok han feil.

I et intervju med den britiske stammeforeninga BSA, British Stammering Association, forteller han om smertefulle innspillingsdager.

- Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å leve med stamming hver dag. Jeg ble lam i venstrearmen under innspillingene - spesielt om jeg hadde lange taler hvor jeg skulle stamme. En nerve må ha kommet i klem og jeg hadde lammelser i 3-4 dager i strekk, sier Firth.

Ble advart Han forteller at skuespillerkollega Derek Jacobi advarte ham om at stemmen hans kom til å endre seg etter innspillingen på grunn av den påtatte stammingen.

- Han sa: «Det kommer til å påvirke måten du snakker på i ei god tid fremover, men slapp av, når du er ferdig med jobben, og det har gått ei stund, så vil alt bli normalt igjen».

Golden Globe-nominert Det historiske kongedramaet har norgespremiere den 11. februar, men har allerede hanket inn flere internasjonale filmpriser. Under Golden Globe-utdelingen den 16. januar er «The King's Speech» nominert til sju priser, blant annet for Colin Firths hovedrolletolkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer