Stand-up i bok

Stand-up-komikeren Freddy Kjensmo (34) vil gjerne stille spørsmål under Stortingets spørretime. Nå har han fått et høflig avslag fra stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl.

Stand-up-komikeren Freddy Kjensmo (34) vil gjerne stille spørsmål under Stortingets spørretime. Nå har han fått et høflig avslag fra stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl.

Freddy om hester, høns og humor Byline : Håkon Moslet Oslo-mannen Freddy hevder å være en trofast seer av overføringene fra Stortingets spørretime. I et brev til Kolle Grøndahl ytrer han ønske om å få komme på Stortinget onsdag 25. november klokka 9.45 for å stille spørsmål. Her er noen av spørsmålene han ønsker å stille:

Til verdikommisjonen: «Hvem er den stygge mannen som sitter inne i vaskemaskinen og alltid rapper den ene sokken??»

Til landbruksministeren: «Hvorfor koster et egg ca. 25 kroner, når ei hel høne koster bare 50??»

Til miljøvernministeren: «Hvorfor har dyrebeskyttelsen aldri gjort noe for lerduene??»

Til kirke- og utdanningsministeren: «Hvorfor er det bibler på alle hotellrom, når det ikke er minibar i kirken?»

Til barne- og familieministeren: «Hvorfor skal man få kontantstøtten utbetalt på giro????» Kjensmo mener dette er viktige spørsmål i dagens samfunn, og foreslår rett og slett at han skal stikke innom for å stille dem.

Oppsiktsvekkende nok blir Kjensmo avvist av stortingspresidenten. I et svarbrev til Kjensmo sier Kolle Grøndahl at han må bli medlem av Stortinget eller regjeringen før han kan benytte seg av 'tingets talerstol. Freddy er litt skuffa over avslaget, men vurderer å starte Norges Komi-nistiske parti for å få tilgang til talerstolen.

For å understreke nivået på Kjensmo-humoren, tar vi med et innslag til fra hans nye mesterverk, «Spurviser»: «Hvis Gud er på kjøret, setter han da et stjerneskudd? - og kan man da i så fall snakke om tidenes nedtur?»

... siste ord «Hvorfor bruker egentlig kamikazepiloter hjelm?» Fra Freddy Kjensmos humorbok, «Spurviser».