Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stand-up-moro med megafon

Det går høylytt for seg når stand-up-er Jonas Rønning griper ordet og mikrofonen. Det er så vidt du ser det du ikke hører. Men mellom utblåsningene er det mye moro, av og til fryktelig mye moro på Smuget nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TEATER: Jonas Rønning «Se han snakker på Smuget» Produksjon: Stand Up Norge as, Smuget, Oslo

Hjerteskjærende

Og så synger han sangen sin. Den er svært dyp og heter «Hva er meninga?». Han synger den med innful infantilitet så det er rent hjerteskjærende hvordan rimene halter av sted. Det er en aha-opplevelse du dessverre vil huske hver gang du hører en ung mann i nød med famlende grep om både liv og gitar. Den sangen er sunget en gang for alle etter dette.

Ten-Sing-sex

Også Jonas Rønnings stand-up-show «Se han snakker på Smuget» har en lang avdeling viet puberten og tenårenes traumatiske nederlag. Om han har hatt det verre enn Thomas Giertsen, som utfolder sine lidelser på Centralteatret, skal være usagt, men stand-up-ere har tydeligvis et dypt behov for endelig å kunne stå fram med oppveksten.

Rønning avslutter med en full utblåsning for åpen megafon, og mer enn noe annet får han demonstrert at for å spille rollen som full mann og full dame i alle stadier, bør du ha en viss skuespillerteknikk for ikke å brøle bort alle poenger.

Men før det har han fått oss til å brøle ganske av oss selv og av satanister som banner («Jesus ta deg!»), Ten-Sing-sex og macho-mystiske mannsidealer. Det er godt gjort og det gjør godt.

FULL UTBLÅSNING: Jonas Rønning

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!