Standup for Afrika

Norske komikere med standup-galla mot fattigdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom den storslagne gallaforestillingen Standup Aid i kveld håper norske standup-komikere å reise hele 100.000 kroner til Ynghild Solholms arbeid for fattige i Zimbabwe.

- Det blir et «best of»-show, der hver komiker får ti minutter. Tempoet blir høyt, og poengene kommer tett. Dette bør du ikke gå glipp av, mener konferansier (og komiker) Christer Torjussen.

Saken som han og kremen av norske standup-komikere spanderer søndagskvelden på - og som de håper skal gi fullt hus på Latter i kveld - er svært god. Og kan gi inntekter på over 100.000 kroner. I så fall må Latter fylles og 450 mennesker løse billett. Og komikerne tror det blir fullt.

Elina Krantz og Standup Norge åpner dørene og stiller med personale - vederlagsfritt - for den spesielle anledningen.

- Pengene kommer frem

Sabona, samarbeidspartneren til komikerne, er en liten norsk hjelpeorganisasjon som jobber på grasrotnivå i Zimbabwe Som er et av Afrikas mest inflasjons- og sykdomsherjede land.

- Det er bare fint at Sabona er en liten organisasjon. Med Ynghild og Sabona vet vi at pengene kommer fram, sier Sigrid Bonde Tusvik, eneste jente i kveldens show.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer