Anmeldelse: Volbeat - Tons of Rock

Stang ut på Ekeberg

Volbeat fant ikke formen på Tons of Rock.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EKEBERG (Dagbladet): KONSERT: Det er ingen tvil om at danske Volbeat har blitt noe av et fenomen. Før noen egentlig skjønte hva som traff dem, spilte naboene fra sør på de største scenene Europa rundt. Hardt arbeid betaler seg, og ingen skal ta fra kvartetten at de har lagt seg i selen for å nå sine mål.

Det har skaffet dem et tonn med fans – mange av dem var på Tons of Rock fredag – men også en god del såkalate «haters». Kort fortalt så er sjansen for at du enten elsker dem eller hater dem ganske stor – det er sjelden noen middelvei med dette bandet.

Det er på mange måter lett å skjønne begge deler. På den ene siden kan de fremstå som «corny» i sin omgang med country og metal – tenk deg Johnny Cash i møte med Metallicas sorte plate. Muskuløst og gyngende, men tidvis på grensen til de banale. Samtidig så elsker jo alle en god askeladden-historie, så jo mer motstand bandet har fått, jo mer ihuga har menigheten blitt.

På Tons of Rock var det derimot andre problem som skulle gjøre seg gjeldene. I ærlighetens navn så er det ikke helt lett å si hva som ikke fungerte. Bandet spilte bra, lyden var topp og det meste skulle egentlig ligge til rette for en real fest på «lokalet». Men det var noe med energien som ikke var riktig. Visst tar det av på låter som «Sad Man’s Tounge», «Seal the Deal» og avsluttende «Still Counting», men det er alt som kommer i mellom som faller gjennom. Bandet makter aldri å bygge videre på de tilløpene til momentum de har underveis, noe som gjør at publikum etter hvert mister piffen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer