«Stangstiv Nik stjal sprut»

Dagen derpå for Roskilde-festivalen.

Dagbladet.no): Roskilde-festivalen er ferdig for i år, og 100 000 gjester og frivillige er enten kommet hjem, eller er på vei.

De danske avisene dekker naturlig nok festivalen tett, men har slitt med å finne de helt store skandalene i år. Politiet melder nemlig at årets Roskilde er den roligste på lenge.


Ekstra Bladet
vet imidlertid råd, og fant skandalen blant sine egne - på mediecampen, der noen hundre journalister, bransjefolk og artister hver kveld menget seg med hverandre.

Sprit og pissoarhevn

Natt til lørdag delte Nik - fra den middels kjente danske duoen Nik & Jay - ut sprit til alle som ville ha.

Problemet var at Nik hadde stjålet spriten fra plateselskapet Universal, som også hadde stand på festivalen.

Selskapet - ett av verdens største - svarte på sedvanlig bransjevis: Med å bære et illeluktende og fullt pissoar opp til baren til Niks selskap Copenhagen Records.

Det er fullt mulig at hendelsen - som resulterte i artikkelen «Stangstiv Nik stjal sprut» - faktisk er den største skandalen man kunne finne på årets festival.

PASS OPP FOR URINSTØVET: Årets Roskilde-festival ble en illeluktende affære. FOTO: EIRIK HELLAND URKE
PASS OPP FOR URINSTØVET: Årets Roskilde-festival ble en illeluktende affære. FOTO: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

En annen mulighet er selvsagt at Ekstra Bladets utsendte aldri var utenfor mediecampen.

Urin i lufta

Været er alltid et tema på Roskilde. I år har det vært strålende sol, noe som faktisk ikke bare er kult.

Sola gjør det nemlig fryktelig støvete på området, og når støvet blander seg med festivalgjestenes etterlatenskaper, kan det bli direkte usunt.

Så usunt at legene på festivalen så seg nødt til å advare folk mot «pissestøvet», som det kunne være direkte farlig å puste inn for mye av.

Den generelle stanken på området var for øvrig brutal.

- Jeg har aldri sett så mange vakre mennesker, som samtidig har luktet så vondt, sa Jack White under gårsdagens konsert med The Raconteurs.

Årets mann

Det musikalske programmet får god kritikk i danske aviser, mens konserten med Guns \'N Roses ble årets mest omdiskuterte.

Og det var ikke bare avisene som var opptatt av Axl Rose - også de andre artistene hadde tydeligvis bitt seg merke i hvem de spilte sammen med.

Trommeslageren i Clap Your Hands Say Yeah - som spilte samtidig som Guns N\' Roses - stilte for eksempel med t-skjorte påtrykket Gn\'R-logo, og åpnet showet med å spille introen til «Paradise City».

Rufus Wainwright sa fra scenen at han syns synd på Axl.

- Hva er greia med sveisen hans?, spurte han fra scenen.

- Den ser ut som den kommer fra en konsentrasjonsleir for hår.

Greie nordmenn

I går kveld var det meldt inn 327 tyverier til politiet, men Jan Johansen, vakthavende ved Roskilde politikammer, tror tallet vil stige dramatisk når folk blir edru og oppdager hva de mangler.

Nordmennene skal ha oppført seg bra - til tross for at det er vi som drikker tettest og bråker høyest under festivalen.

To nordmenn var imidlertid svært uheldige da de forsøkte å ta pirattaxi fra Roskilde til København. De to ble kjørt til Vallensbæk, der de ble ranet og banket opp, melder nyhetsbyrået Ritzau. Én mann er siktet i saken.

Til slutt kan det nevnes at det ble sendt 80 millioner tekstmeldinger fra festivalområdet, noe som førte til at nettet stadig brøt sammen.

Så om sønnen eller datteren din kommer hjem i dag - uten å ha ringt eller meldt deg én eneste gang på en uke - kan du jo velge å tro på at det var på grunn av de tekniske problemene.

• Dagbladet.no er nå til stede på Quartfestivalen. Ønsker du å tipse oss om noe du tror er interessant? Send SMS/MMS til 2400, ring 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@dagbladet.no.

ÅRETS MEST OMDISKUTERTE: Axl Rose fikk stort sett slakt for sin konsert.
PÅ DEN SIKRE SIDEN: Denne fyren bør ha kommet seg hjem.