Stank you very much!

Outkast oppfylte norske hiphop-hoders våte konsertdrøm.

Hiphop-konger: Outkast viste Øya-publikummet hvorfor de er tidenes viktigste rapgruppe. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
Hiphop-konger: Outkast viste Øya-publikummet hvorfor de er tidenes viktigste rapgruppe. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for Eminem-oppvarmingen i 2001 og Big Boi-soloshow på Øya åtte år senere, har Outkast alltid vært en hellige live-gral for norske hiphop-hoder. Utvilsomt den viktigste rapgruppen gjennom tidene, med sin mer eller mindre feilfrie abumkatalog - og på passende legendevis pensjonert på toppen.  

Gleden og forventningene rundt rundt årets comeback-turné har derfor vært gigantisk, selv om de første tilbakemeldingene tydet på en smårusten superduo. Med en del runder på scenen før det gamle klassikermaterialet virkelig satt som det skulle.  

Raplegender i toppform Når Big Boi og André 3000 går ut på scenen med energibomben «B.O.B.» foran et fullstappet Amfiet, er det derimot lite som tyder på nevnte usikkerhet. Istedet får vi servert to levende raplegender i toppform.  

Big Boi i fargerike og signaturtro overdimensjonerte klær, mens André viser hvordan han fortsatt er den eneste rapperen i live som kan rocke en blond parykk uten problemer.  

Med Snoop Doggs Oslo Spektrum-makkverk av en konsert friskt i minne, er Atlanta-duoens medbrakte karriereoppsummering intet mindre enn sann nytelse. De to tenåringskompisene som absolutt har laget kommersielt friende singler, men aldri har tydd til hverken late eller generiske tak for å havne på toppen av hitlistene.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer