Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stank you very much!

Outkast oppfylte norske hiphop-hoders våte konsertdrøm.

Hiphop-konger: Outkast viste Øya-publikummet hvorfor de er tidenes viktigste rapgruppe. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
Hiphop-konger: Outkast viste Øya-publikummet hvorfor de er tidenes viktigste rapgruppe. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer

Til tross for Eminem-oppvarmingen i 2001 og Big Boi-soloshow på Øya åtte år senere, har Outkast alltid vært en hellige live-gral for norske hiphop-hoder. Utvilsomt den viktigste rapgruppen gjennom tidene, med sin mer eller mindre feilfrie abumkatalog - og på passende legendevis pensjonert på toppen.  

Gleden og forventningene rundt rundt årets comeback-turné har derfor vært gigantisk, selv om de første tilbakemeldingene tydet på en smårusten superduo. Med en del runder på scenen før det gamle klassikermaterialet virkelig satt som det skulle.  

Raplegender i toppform
Når Big Boi og André 3000 går ut på scenen med energibomben «B.O.B.» foran et fullstappet Amfiet, er det derimot lite som tyder på nevnte usikkerhet. Istedet får vi servert to levende raplegender i toppform.  

Big Boi i fargerike og signaturtro overdimensjonerte klær, mens André viser hvordan han fortsatt er den eneste rapperen i live som kan rocke en blond parykk uten problemer.  

Med Snoop Doggs Oslo Spektrum-makkverk av en konsert friskt i minne, er Atlanta-duoens medbrakte karriereoppsummering intet mindre enn sann nytelse. De to tenåringskompisene som absolutt har laget kommersielt friende singler, men aldri har tydd til hverken late eller generiske tak for å havne på toppen av hitlistene.  

Våt konsertdrøm
For Outkast-fans som har fulgt Big Boi og André 3000 siden debuten 1994-debuten «Southernplayalisticadillacmuzic blir» konserten i Tøyenparken derfor en - om ikke uventet - i alle fall ekstremt hyggelig sammensatt framførelse av hele gruppas imponerende og 20 år lange karriere.  

Fra berømte hitlåter som «Hey Ya!», «Roses», «The Way You Move» og «Ms. Jackson» til undergrunnsklassikerne «Skew It on the Bar-B», «ATLiens», « Crumblin' Erb» og « Elevators (Me & You)». 

I fare for å virke fanboy-subjektiv, var det umulig å ikke kose seg fra start til slutt under denne våte drømmen av en rapkonsert!  

Dette spilte de:
B.O.B.
Gasoline Dreams
ATLiens
Skew It on the Bar-B
Rosa Parks
Da Art of Storytellin', Part 1
Aquemini
SpottieOttieDopaliscious (med Sleepy Brown)
Ms. Jackson
Kryptonite (I'm on It)
GhettoMusick  
The Way You Move
She Lives in My Lap
Prototype
Hey Ya!  
Hootie Hoo
Crumblin' Erb
Southernplayalisticadillacmuzik
Player's Ball  
Elevators (Me & You)
Roses
So Fresh, So Clean (med Sleepy Brown)
Int'l Player's Anthem (UGK-cover)  
The Whole World

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media