Stanser «Cæsar» - ny såpe overtar

TV2 tar «Hotel Cæsar» midlertidig av skjermen og rydder plass for en ny, svensk såpeserie. «En annen verden» kan bli sommerens slager. Til høsten blir det såper og nyheter i kø på TV2.

TV2 blir ikke bare en nyhetskanal. Tvert imot. TV2-sjef Kåre Valebrokk rydder nå plass for den nye såpeserien «En annen verden». Først som sommerserie, deretter skal den konkurrere med barne-TV.

Tirsdag 4. juli sendes første episode av den nye serien. Såpen har gått sin seiersgang på svensk TV4, her under navnet «Skilda världar», og programmet har figurert på svensk tre-på-toppliste når det gjelder seertall.

Suksessen har ført til stadig nye episoder og skal fortsette minst to år til hos broderfolket.

«Cæsar»-pause

TV2 har sikret seg retten til samtlige 425 episoder, og såpeserien skal gå fem kvelder i uka.

Programmet sendes i sommer i «Cæsar»-sendetid, dvs. klokka 19.30 fra mandag til fredag.

«Hotel Cæsar» på sin side går mot slutten i denne omgang. Fredag 26. mai sendes vårens siste dramatiske episode, inneholdende et høydepunkt som skal få seerne til å sitre av spenning fram til ny sendestart til høsten.

Så kommer snaut tre «Cæsar»-frie måneder før hotellgjengen er tilbake.

Men TV2s administrerende direktør Kåre Valebrokk har bestemt at reprisesendinger, som i dag går fra 19.00 til 19.30, skal flyttes til 17.30.

- Vi kan ikke sende «Cæsar»-repriser i beste sendetid, sier Valebrokk.

Såper i kø

Fra høsten av blir «En annen verden» TV2s konkurrent til NRKs barne-TV. Den svenske serien blir nemlig sendt klokka 18.00. Dermed blir det vekselvis såper, nyheter og debatt på TV2 fra kl. 17.30 til 21.45 på hverdager, unntatt halvtimen fra 20.00 til 20.30.

- Den svenske såpeserien ble innkjøpt før min tid i TV2. Men jeg håper den kan bringe en del unge seere inn i nyhetstimen klokka 18.30, sier Valebrokk til Dagbladet.

«Hotel Cæsar» har vært den største såpesuksessen på norske TV-skjermer siden «Dynastiet». Seerrekord ble satt 4. februar i år med 881000 seere.

odd.roar.lange@dagbladet.no