Stanser kinovisning av mer Nord Korea-satire

Kinoer i USA ville vise «Team America» istedet for «The Interview», men filmselskapet sier nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sony Pictures' beslutning om å ikke slippe komedien «The Interview» på bakgrunn av trusler fra hackere har vakt oppstand.

Flere kinoer i USA ville protestere mot knefallet for hackerne ved å sette opp den ti år gamle dukkefilmen «Team America: World Police», som i likhet med «The Interview» gjør narr av lederskapet i det som har vært antatt å være hackernes hjemland: Nord-Korea.

Det har filmselskapet Paramount uten ytterligere forklaring satt ned foten for, skriver Deadline.

Dermed må kinoene refundere billettene som allerede er solgt til visningene.

Lekket sjefenes epost Også den planlagte filmatiseringa av Guy Delisle-tegneserien «Pyongyang», som skulle starte i mars, er lagt på is.

Hollywood-studioenes voldsomme frykt for nordkoreanske hackere kommer i kjølvannet av flere alvorlige angrep mot Sony Pictures. Angrepene er under etterforskning av amerikanske myndigheter.

Hackerne har distribuert store mengder konfidensiell informasjon fra det amerikanske filmselskapet - eposter som viser ledelsens nådeløse bedømming av sine egne filmstjener, privat informasjon om ansatte, avtaleverk, filmer som ennå ikke er lansert og manuset til filmer som ennå ikke er laget. Blant manusene alle med tilgang til internett nå kan lese, er den neste James Bond-filmen, «Spectre».

Ifølge Fox News gir ikke etterforskningen foreløpig noe entydig svar på hvor hackerne kommer fra. Muligheten er åpen for at også hackere fra Iran, Russland og Kina kan være involvert.

Tatt av plakaten også i Norge Også i Norge forsvinner «The Interview» fra kinoene. Filmen, som svært eksplisitt viser hvordan Seth Rogen og James Francos rollefigurer tar livet av Kim Jung-un, skulle egentlig ha premiere 1. juledag. Den er nå fjernet fra kinolistene.

- Sony Pictures har ingen videre lanseringsplaner for filmen, bekrefter Jean Guerin, nestsjef for mediehåndtering i selskapet, til Dagbladet.

Det har tidligere vært rapportert at Sony bruker hackernes egne verktøy for å lamme nettsteder som deler den stjålne informasjonen. Ifølge datanettstedet Recode har Sony benyttet Amazons servertjeneste til såkalte tjenestenektangrep.

Det vil si at roboter lammer nettstedene med store mengder forespørsler og dermed tvinger dem i kne.

Amazon har imidlertid gått ut og klargjort at slike angrep utgjør et brudd med deres regler, og det nå ikke forekommer slike angrep ved hjelp av deres nettsky-tjeneste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer