Stanser ny omstridt film

NRK2 har stanset visningen av den kontroversielle franske spillefilmen «Alene mot alt», som skulle sendes førstkommende lørdag.

Filmen var med i et program på fire filmer som også inkluderte den omstridte visningen av «Sansenes rike».

- Etter gjennomsyn av filmen og etter en intern diskusjon har vi funnet det riktig å utsette visningen, sier kanalsjef Oddvar Bull Tuhus i NRK2 til Dagsavisen.

Han avviser at dette er en direkte følge av debatten rundt NRK2s visning av den japanske erotiske filmen «Sansenes rike» sist lørdag. Denne filmen ble forsøkt stoppet av KrF, og er nå politianmeldt av et privat par for å være barneporno.

Ifølge Dagsavisen har avgjørelsen skapt strid internt i NRK. Det å stanse en film som opprinnelig er satt opp i et program der overbygningen er å vise kontroversielle filmer, er i seg selv motstridende.

«Alene mot alt» fra 1998 skapte også debatt da den ble kjøpt inn for kinovisning i Norge. Filmen, som er laget av den franske regissøren Gaspar Noé, fikk 18 års aldersgrense av Statens filmtilsyn, men vant også flere internasjonale priser.

Oslo Kinematografer nektet imidlertid å vise filmen, med den begrunnelsen at den bare var interessant for «psykologer og spesielt interesserte».

Bull Tuhus kategoriserer stansingen av filmen som et unntakstilfelle. Bare i helt spesielle tilfeller har NRK tidligere lagt om sendeplanen på grunn av innholdet i en film. Sist gang skjedde dette etter 11. september.

(NTB)

STOPPET: NRK2 vil likevel ikke vise Seul contre tous (Alene mot alt).