Stanset annonse

Denne annonsen ble for mye for Tele2. De fikk den stoppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Denne annonsen for gratis internett ble for mye for Tele2. Nettleverandøren Start.no brukte følgende slagord: 'Big Bill? Small Bill? No Bill!'. Under logoen for Start.no i annonsen som ble vist på nettet og på helsides annonser i Dagbladet stod underteksten 'The company that brings you no bills'.

- Reklamen gjør bruk av beskyttede kjennetegn som Tele2 har etablert. De er ikke registrerte, men man får slike rettigheter ved å innarbeide de. Starts utnyttelse av disse er urettmessig, sier advokat Anders Kvale til Dagbladet.no.

Tele2 har brukt flere titalls millioner på en kampanje der regninger fra Telenor illustreres med 'Big Bill' og regninger fra Tele2 illustreres med 'Small Bill'.

- Tele2 sammenlikner det Telenor leverer og understreker at de leverer dette til en rimeligere pris. Men Tele2 bruker ikke Telenors kjennetegn eller slagord for å markedsføre seg selv, sier Kvale.

Markeddsjefen i Start.no sier de har stanset kampanjen midlertidig mens de vurderer det juridiske. I tillegg har de blitt enige om å fjerne slagordet 'The company that brings you no bills'.

- Annonsen er ment humoristisk, og vi hadde håpet at Tele2 hadde like stor ironisk sans som vi så i deres annonsering. Vi mener vi ikke stjeler slagordene til Tele2, men opponerer mot de, sier markedssjef i Start Network Jon Are Rørtveit til Dagbladet.no.

Han vil vurdere over påske om annonsen skal stanses permanent.

PS: Start.no eies delvis av DB Medialab. Det er samme selskap som eier hele Dagbladet.no. Selskapene er organisert som to selvstendige enheter.

IKKE LIKT AV TELE2: Tele2 likte ikke annonsen til Start.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer