«Tomb Raider»

Står bak gigaprosjektet «Tomb Raider»: - Jeg fikk stor kreativ frihet

Hollywood-reisen til regissør Roar Uthaug tok to år. Nå ser han fram til fritid og nye prosjekter.

HJEMME IGJEN: Roar Uthaug er aktuell med storprosjektet «Tomb Raider», som han startet på for 2,5 år siden. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
HJEMME IGJEN: Roar Uthaug er aktuell med storprosjektet «Tomb Raider», som han startet på for 2,5 år siden. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Filmregissør Roar Uthaug (44) har jobbet med det gigantiske Hollywood-prosjektet «Tomb Raider» i godt over to år. Etter flere uker på promoteringsturné i Europa skal filmskaperen nå sette inn et siste premierestøt i USA neste uke, før Hollywood-reisen er over for denne gang.

Det ser han fram til.

- Jeg dro fra Norge i mai for to år siden etter et halvt år med manusarbeid og pendling. Jeg, samboer og datteren vår på åtte måneder pakket sakene og flytta til Los Angeles, deretter London. Å lage en slik film er altoppslukende med lange dager. Når man er ferdig med innspillingsdagen våkner Los Angeles, så da kommer mail og telefoner, sier Uthaug, parkert i en godstol i en suite tilhørende Grand Hotel i Oslo.

- Det skal bli godt å få litt fritid, og ikke minst familietid, legger han til.

- Spilte det første spillet

Kinosuksessen «Bølgen» fra 2015 sikret Uthaug «Tomb Raider»-jobben. Filmen om actionhelten Lara Croft baseres på spillkonseptet med samme navn.

En gang på 90-tallet var Lara Croft et sexsymbol, selve kroneksempelet på en formfull spillnerdfantasi, men i likhet med antall skjermpiksler er Croft modernisert. Uthaugs Croft er inspirert av spillet fra 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer