Kamferdrops identitet avslørt

Står bak Sveriges største sommerhit i skjul. Nå er den kjente nordmannen avslørt

Kamferdrops setter søta bror på hodet med nyinnspilling av «Jag trodde änglerna fanns».

MASKERT: Slik presenteres den maskerte, norske artisten Kamferdrops, som nå topper hitlistene i Sverige med «Jag trodde änglerna fanns». Egentlig heter frontfiguren Heidi Musum, som på bildet er stylet av Juliette Aleksine Piiksi, og det er Kristoffer Tømmerbakke som har laget coverversjonen. Foto: Erik Buraas / STUDIO B13
MASKERT: Slik presenteres den maskerte, norske artisten Kamferdrops, som nå topper hitlistene i Sverige med «Jag trodde änglerna fanns». Egentlig heter frontfiguren Heidi Musum, som på bildet er stylet av Juliette Aleksine Piiksi, og det er Kristoffer Tømmerbakke som har laget coverversjonen. Foto: Erik Buraas / STUDIO B13 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danseband-klassikeren til nordmennene i bandet Ole Ivars, «Jag trodde änglerna fanns», har fått en meget solid sommer-renessanse etter at den hittil ukjente, norske artisten Kamferdrops slapp en ny versjon i mai.

Særlig svenskene har trykket remiksen til sitt bryst, og Kamferdrops har kapret førsteplassen i Sverige med sine over 300 000 daglige avspillinger.

Til sammen er låta nå strømmet over ti millioner ganger, noe som gjør Kamferdrops større enn internasjonale storheter som Justin Bieber, DJ Khaled, Axwell og Ingrosso og David Guetta i Sverige.

Samtidig som suksessen tar fullstendig av over grensa hos söta bror, vet ingen hvem som skjuler seg bak aliaset Kamferdrops. Frontfiguren holder identiteten strengt hemmelig, og har bare gitt anonyme intervjuer, blant annet med svenske Aftonbladet og VG.

«Kriss» Tømmerbakke

Dagbladet kan i dag fortelle at det er Kristoffer Tømmerbakke fra Bærum, kjent fra blant annet hitduoen Erik og Kriss, som i all hovedsak står bak prosjektet Kamferdrops.

Tømmerbakke kontaktet bassist og frontfigur i Ole Ivars, William Kristoffersen, om «velsignelse» til å lage en coverversjon og tilhørende musikkvideo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer