CUP-ZLATAN KAN GLIPPE: Norske seere risikerer å gå glipp av Zlatan Ibrahimović i FA-cup og ligacupen.
 Foto: NTB Scanpix<div><br></div>
CUP-ZLATAN KAN GLIPPE: Norske seere risikerer å gå glipp av Zlatan Ibrahimović i FA-cup og ligacupen. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

Står i fare for å få et dårligere og dyrere TV 2-tilbud: Norske fotballfans fortviler

- Svært skuffende.

(Dagbladet): Tidligere i år ble det klart at TV 2 samler norsk og engelsk fotball i kanalpakken TV 2 Sport Premium og øker prisen til 449 kroner i måneden.

TV 2s engelske fotballtilbud inneholder per nå bare Premier League - og ikke Championship, FA Cupen og Ligacupen i tillegg, slik den gjorde i fjor.

Tre dager før Fulham og Newcastle sparker i gang sesongen på Englands nest høyeste nivå er det dermed fremdeles ingen i Norge som har rettigheter til å vise disse kampene, skriver Adresseavisa.

BekymretS

Heller ikke de tradisjonsrike engelske cupene har noen norsk kanal å vises på for øyeblikket, etter at TV 2 ikke har kommet til enighet om disse rettighetene.

Dermed står TV 2s engelske fotballtilbud i fare for å både bli dyrere og dårligere enn det var i fjor.

Dette både bekymrer og irriterer leder for Liverpools supporterklubb i Norge, Pål Christian Møller.

- Det blir stadig dyrere å følge laget sitt og det er supporterne som må betale regninga. Man risikerer at interessen forsvinner og at folk velger det vekk. Det er jo ikke til å legge skjul på at det er mulig å se kamper uten å betale, men det er det ingen som er tjent med, sier Møller til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Vi er spesielt bekymret for barn og unge, som er avhengig av at foreldrene kan betale. Nå er det bare de som betaler godt som kan se kampene. Dette er veldig negativt for rekruttering av unge medlemmer, sier han.

- Skuffende

Newcastle rykket i vår ned fra Premier League, og klubbens supportere er blant dem som risikerer å ikke få se kampene sine til høsten.

Det mener leder for Newcastles supporterklubb, Audun Hageskal, at er svært skuffende.

- For vår del starter sesongen allerede på fredag. Per nå ser det ikke ut som TV 2 får på plass noen avtale før det, og det er svært skuffende. Interessen for våre supportere for å sikre seg tilgang til Championship er veldig stor, sier Hageskal.

Verken Discovery eller Viasat har overfor Adresseavisa ønsket å kommentere om de vil legge inn bud.

Bjarne Laastad, assisterende kommunikasjonssjef i TV2, sier til Dagbladet at det pågår forhanldinger om rettighetspakker, og de håper på snarlig avklaring.

- Det pågår forhandlinger om rettighetspakken som blant annet inkluderer FA-cupen, ligacupen og Championship, og vi håper på en snarlig avklaring. Siden det ikke foreligger en signert avtale for neste avtaleperiode kan vi dessverre ikke bekrefte at de nevnte rettighetene vil tilbys hos TV 2 fra høsten, men understreker samtidig at dette er attraktive rettigheter for TV 2 og at forhandlingene om å sikre disse fortsetter, sier han.