Står i prestekåpa og ber til Allah

- Det kan provosere konservative kristne.

SKRIV DIN BØNN TIL ALLAH: Da kan det hende presten Gyrid Gunnes franmfører den på Høstutstillingen, iført prestekåpa og med hånda på Den norske kirkes alterbok. - Majoritetsreligionen må tåle å bli utfordra, mener hun. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SKRIV DIN BØNN TIL ALLAH: Da kan det hende presten Gyrid Gunnes franmfører den på Høstutstillingen, iført prestekåpa og med hånda på Den norske kirkes alterbok. - Majoritetsreligionen må tåle å bli utfordra, mener hun. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er definitivt blant de mer unnselige kunstverkene på årets utgave av Statens samtidskunstutstilling - Høstutstillingen.

Ikke mer enn noen kulepenner og noen papirlapper.

Men alle lappene har påtrykket «Kjære Allah», og her er det meningen at publikum skal skrive sine egne bønner. Hver søndag klokka 13.00 de neste tre månedene kommer Gyrid Gunnes - som er ordinert prest i Den norske kirke - og framfører et utvalg av dem.

Bønnene til Allah vil hun til alt overmål be iført prestekjole og med hånda på Den norske kirkes alterbok.

- Det kan godt hende noen kan finne dette kontroversielt, kanskje særlig konservative kristne. Men de kristne har vært i en majoritetsposisjon i tusen år i dette landet, og sånn sett tenker jeg de må tåle å utfordre sin egen tradisjon, sier Gunnes til Dagbladet.

Majoritetens ansvar - Vi lever i en tid med en konfrontatorisk identitetspolitikk retta mot muslimer. Som representant for majoritetsreligionen, altså kristendommen, har jeg et ansvar for hvordan jeg kan være med på å minske denne friksjonen, sier kunstnerpresten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer