Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Står støtt solo

LONDON (Dagbladet): Lauryn Hill (23) er popdiva. Hele ti Grammyer er hun nominert til, og hennes første soloalbum solgte millioner på rekordtid. I går var hun i London, med mann og barn på slep.

- Jeg er bare på et kort besøk, men har storkost meg. I Europa kan jeg kose meg, gå ut på byen med barna og er ikke fange på hotellet hvor jeg bor, sier Lauryn Hill.

Livet er snudd opp ned for Lauryn. Hun var frontfigur, og eneste jente, i superbandet The Fugees. De var tøffe, preget av sitt miljø og satset skikkelig på hip-hop. De slo til, og The Fugees har solgt over 17 millioner album.

Det ble brytninger i bandet da dronning Lauryn bestemte seg for å satse på solokarriere. Hun beskrives som et musikalsk geni, og skriver, produserer og lager sine mesterverker selv i sitt eget hjemmestudio.

Nytt liv

Lauryn Hill spaserer inn til et møte med mediene. De moderne brillene sitter på plass, lua er plassert perfekt på hodet. Hovedrollen passer henne godt.

Hun virker eldre enn sine 23 år. Hun har opplevd og vært med på mye. Hun flørter med mediene og vet å komme med klare svar.

Lauryns kjæreste og samboer har i mange år vært Rohan Marley, sønnen til legenden Bob Marley. For 18 måneder siden fikk paret sønnen Zion, og sist desember kom datteren Selah Louise til verden.

- Jeg har med hele familien til London, og vi har det kjempeflott. Zion har vært i zoologisk hage, og vi har besøkt leketøysmagasinet Hamleys. Zion har fått så mange nye leker at de må skipes med container, smiler hun.
Og det er ingen tvil om at hun trives i rollen som superstjerne, mor og familiemenneske.

- Jeg blir ensom når jeg reiser uten barna, dessuten reddet sønnen min livet mitt. I alle fall åndelig. Selv kommer jeg fra et hjem der jeg har fått få ting, men masse kjærlighet og oppmerksomhet. Det vil jeg også gi mine egne barn, sier Lauryn Hill.

Tøffe dager

De to tette barnefødslene har gitt Lauryn et nytt fundament i livet, og ingen blir spesielt overrasket dersom hun blir en mor med svært mange barn. Hun har fått to barn på 16 måneder, og hun kommer fra en barnerik familie.

- Min bestemor hadde 13 barn, og alle fikk individuell kjærlighet og spesiell behandling. Hun er et forbilde, sier Hill.

- Er det lett å fylle rollen som mor og artist?
- Det er knalltøft, rett og slett hardt. Jeg er veldig trøtt om kvelden, selv om barnas far er vidunderlig. Jeg har lært meg å være disiplinert, jeg har ikke noe sosialt liv og får få timer med søvn. Men ja, det er mulig å fylle begge rollene.

Fugees og film

Lauryn har et noe merkelig forhold til The Fugees. Det er en stund siden de gjorde noe sammen, og hun kan heller ikke svare på om det kommer nye varer med det første.

- Jeg vet ikke om gruppa har brutt sammen. Vi er imidlertid sterke mennesker individuelt, og vi vil kanskje gjøre et nytt prosjekt sammen. Men vi må få tid til å gjøre det.
Lauryn Hill kommer tilbake til London i slutten av mai. Da vil hun holde en konsert på Wembley, og hun ser heller ikke bort fra at hun vil forsøke å finne tid til å gjøre flere roller på film. Hun har sitt eget produksjonsselskap for film, Zion Film, og vil - når tida er inne - spille inn en film med Lauryn Hill, med musikk av Lauryn Hill.

<B>FLØRTENDE: </B>Lauryn Hill er dronningen innen pop-musikken akkurat nå. I går flørtet hun med verdenspressen i London.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media