«Star Trek»-stjerna til Dagbladet: - TV er blitt viktigere etter Paris-terroren

«Star Trek»-stjerna George Takei på Emmy-utdelingen med Anneke von der Lippe og resten av TV-verdenen.

PÅ PRISUTDELING: «Star Trek»-skuespiller George Takei forklarer til Dagbladet hvorfor han mener TV kan være viktig. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
PÅ PRISUTDELING: «Star Trek»-skuespiller George Takei forklarer til Dagbladet hvorfor han mener TV kan være viktig. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

NEW YORK (Dagbladet): I tynne kjoler og smokinger hutret TV-stjerner seg oppover den røde løperen til den internasjonale Emmy-utdelingen i New York i natt norsk tid. Norske Anneke von der Lippe er nominert i kategorien for beste kvinnelige skuespiller for rollen i NRK-serien «Øyevitne». Hun kjemper mot britiske Sheridan Smith og brasilianske Fernanda Montenegro.

 - Det er fantastisk bra stemning. Nå har vi kjørt limousin og drukket sjampanje gjennom Central Park i solnedgangen. Bedre blir det ikke. Om jeg vinner er ikke så viktig, sier hun til Dagbladet i det hun kommer oppover den røde løperen.

George Takei, mest kjent for rollen som Sulu i den legendariske TV-serien «Star Trek», er til stede for å dele ut en av kveldens priser. Overfor Dagbladet gjør han det klart at TV ikke bare er overflatisk underholdning, men også kan være viktig.

- Binder oss sammen - Vi bor i en global verden. Vi har en verden med mange ulike språk, kulturer og religioner. Vi har stort mangfold. TV fungerer som et lim som binder oss sammen. Vi forstår hverandre bedre, hverandres unike utfordringer. Fra det lærer vi, og vi lærer å sette pris på mangfoldet og bli venner, sier Takei til Dagbladet og legger til:

- Jeg synes det er et veldig mektig medium for å forsøke å unngå misforståelser som fører til krig og andre konflikter. TV er viktig for å skape en bedre verden.

PÅ PLASS: Skuespiller Anneke von der Lippe er nominert til en Emmy. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
PÅ PLASS: Skuespiller Anneke von der Lippe er nominert til en Emmy. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Er det blitt enda viktigere etter Paris-terroren og den turbulente tida vi lever i nå?

- Ja, det er blitt enda viktigere nå. TV gir oss forståelse og gjør oss i stand til å sette pris på hverandre, sier Takei.

- Ekstremt høyt nivå Sjefen for den internasjonale prisen, Bruce Praisner, er strålende fornøyd med årets nominerte.

- Nivået er ekstremt høyt i år med folk fra hele verden. Jeg vet dere har en skuespiller i kategorien for beste kvinnelige skuespiller. Hun er flott, sier Paisner til Dagbladet.

Like etter ham kommer TV-stjena Lea DeLaria, kjent fra Netflix-serien «Orange is the New Black».

GLEDER SEG: Skuespiller Lea DeLaria fra "Orange is the New Black" gledet seg til Emmy-festen. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT
GLEDER SEG: Skuespiller Lea DeLaria fra "Orange is the New Black" gledet seg til Emmy-festen. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT Vis mer

- Jeg gleder meg veldig. Jeg har aldri vært på den internasjonale Emmy-utdelingen før. Dette er veldig morsomt, sier hun til Dagbladet mens skuespiller Elizabeth McGovern, fra «Downton Abbey» passerer i bakgrunnen og smiler.