Star Wars 2

Er premiereklar i Norge i mai. Se klipp fra den her.

Episode 2 av Star Wars-trilogien, «Attack of the Clones», skal ha verdenspremiere 16. mai. Norske fans må smøre seg med litt ekstra tålmodighet. På grunn av 17. mai-feiringa blir premieren utsatt en knapp uke.

22. mai kan du benke deg sammen med andre stjernekrigere og nyte foreløpig siste episode av framtidsdramaet på norske kinoer. På forhånd har fansen fryktet det verste etter et par betenkelige trailere, men regissør George Lucas er ikke like bekymret.

- Filmen blir kanskje den mørkeste av de alle. Den blir kanskje ikke en stor suksess når jeg gjør den så mørk, men den vil i hvert fall bli fullført - og det vil gjøre meg godt, sier Lucas til filmens offisielle internettside.

Stjernegalleriet skinner om kapp med krigen i Star Wars-filmene. Ewan McGregor, Samuel L. Jackson, Hayden Christensen, og Natalie Portman er noen av navnene som skal bidra til å gi filmen glans, og forventningene er fortsatt enorme.

Nå har Lucas sluppet en splitter ny trailer. «Klonekrigen» har han valgt å kalle den, og her presenterer Lucas virkelig action og fantastisk stjernekrig. Eneste minuset er at du må ha fullversjonen av Quick Time spilleren for å få sett traileren i full oppløsning, og den koster penger.

Den vanlige versjonen kan du fortsatt se gratis, forutsatt at du har installert den nyeste gratisversjonen av Quick Time-mediespiller på maskinen din.

Men verdenspremieren må du utenlands for å se. Ja vi elsker holder ikke for Star Wars, men traileren kan du se her.

john.rasmussen@dagbladet.no

Darth Vader: Fra snilt barn til ond mann, George Lucas viser Darth Vaders mentale forandring gjennom trilogien om stjernekrigene.